CONDIVIDERE by Lavazza | Nieuwe Ferran Adrià concept opent in Turijn

8-6-2018

  • CONDIVIDERE by LavazzaCONDIVIDERE by Lavazza
  • CONDIVIDERE by LavazzaCONDIVIDERE by Lavazza
  • CONDIVIDERE by LavazzaCONDIVIDERE by Lavazza
  • CONDIVIDERE by LavazzaCONDIVIDERE by Lavazza

Bij het plannen van een reis naar Frankrijk en Italië in september kwam ik restaurant CONDIVIDERE by Lavazza tegen in Turijn. Ik ga zeker proberen om een ​​reservering te maken terwijl ik in Turijn ben, maar ik denk dat meer fijnproevers graag een omweg willen maken voor dit restaurant. CONDIVIDERE by Lavazza is gevestigd in het nieuwe Lavazza-hoofdkantoor in het hart van Turijn, een nieuw symbool in een stad met een haute cuisine imago, evenals de hoofdstad van de Italiaanse koffie. Het concept van CONDIVIDERE by Lavazza is in opdracht van Lavazza ontworpen door Ferran Adrià. Het interieur is ontworpen door Dante Ferretti, terwijl de keuken en het management van het restaurant worden begeleid door Federico Zanasi, een jonge Italiaanse chef-kok. Volgens diverse bronnen gaat het restaurant vandaag, 8 juni open. Wij wensen het team veel plezier en succes!

CONDIVIDERE by Lavazza | De geschiedenis van Italiaanse keuken op je bord

‘Condividere’ in het Latijn betekent ‘verdelen’ en ‘met’ en het is ook de naam van Lavazza’s nieuwe gastronomische restaurant ‘CONDIVIDERE by Lavazza‘, het moet uitdrukking geven aan een nieuwe smaakfilosofie, een nieuwe manier van dineren geïnspireerd op het informeel delen van originele gerechten. Het menu van CONDIVIDERE by Lavazza wordt bepaald door de geschiedenis van de Italiaanse keuken, die chef Federico Zanasi maandenlang analyseerde onder begeleiding van Ferran Adrià, volgens de methodiek van de elBulli Foundation en de teksten van de Universiteit van Gastronomische Wetenschappen van Italië. Zanasi heeft de geschiedenis vervolgens opnieuw geïnterpreteerd met een vakkundige mix van traditie en innovatie, waarbij de nadruk altijd ligt op hoogwaardige grondstoffen. Een haute cuisine binnen ieders bereik, wat een knipoog is naar enerzijds de informele en typisch Spaanse aanpak en anderzijds de wens om de kenmerkende gezelligheid van de zondagse lunch, een geheel Italiaanse traditie, te herontdekken.

Federico Zanasi zal het menu overzien en het team leiden in het nieuwe restaurant. De 42-jarige Zanasi was de chef-kok van het restaurant in het Hotel Principe delle Nevi in ​​Cervinia vanaf 2012. Zijn cv toont negen jaar met Moreno Cedroni en, in 2011, de prijs voor de beste Sous-chef van het jaar. “De filosofie achter het nieuwe CONDIVIDERE van restaurant Lavazza is uniek. Alles komt voort uit een systematische studie van Italiaanse grondstoffen, van het verhaal van hun oorsprong, van de verklaring van hun geschiedenis en hun evolutie: dit is de basis van de gastronomische ervaring van CONDIVIDERE. Het is een echte voedseldemocratie die tot doel heeft een aangename omgeving te creeren waar men gerechten deelt en iedereen zich op zijn gemak voelt”, zegt Federico Zanasi. Vijfhonderd vierkante meter smaak en beleving: CONDIVIDERE by Lavazza, bekijk hier de video over het nieuwe restaurant:

 

Website: CONDIVIDERE by Lavazza

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.