IKEA’s hot pot tafel | Gezellig tafelen zonder mobieltjes

3-2-2017

Wij kunnen tegenwoordig niet meer zonder onze mobieltjes. Mis jij de interactie tussen jou en jouw vrienden of familie tijdens het diner? Ga dan naar de dichtstbijzijnde IKEA en vraag of het mogelijk is om de hot pot tafel uit bovenstaande reclame van IKEA Taiwan te bestellen. Deze hot pot tafel kan alleen gebruikt worden wanneer iedereen in het gezelschap zijn of haar telefoon onder de hot pot legt.

IKEA’s hot pot tafel | Sociaal experiment

In Taiwan heeft IKEA een aantal groepen gevraagd deel te nemen aan dit sociale experiment. Het doel: het gebruik van mobieltjes tijdens het eten voorkomen en gewoon gezellig tafelen. Gezien de minder enthousiaste reacties aan de tafel lijkt het meer op een manier om gratis publiciteit te krijgen!

In het verleden is al vaker geprobeerd dit probleem tegen te gaan. Voorbeelden hiervan zijn: Ik zet mijn telefoon uit voor jou (2010) en een soortgelijk idee van Droste’s Logeren en Dineren in 2014. In Israël heeft een restaurant eigenaar zelfs korting gegeven wanneer de gast zijn of haar telefoon uit zette tijdens het diner. De parkeerplaats voor mobiele telefoons is een parodie op alle innovaties rondom mobieltjes: tijdens een vergadering kunnen de deelnemers hun telefoons parkeren zodat er gefocust kan worden op de meeting.

Vind jij het vervelend dat je vrienden en familieleden meer geïnteresseerd zijn in hun telefoon dan in een gesprek? Probeer eens één van de bovenstaande ideeën maar het belangrijkste blijft dat je vertelt dat het constante gebruik van hun mobieltjes tijdens jullie gesprek jou ergert!

Bron: Time

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.