iDessert by Jean-Phillipe | Creëer je eigen dessert

19-10-2016

Je moet er even voor reizen maar dan kun je wel je eigen dessert samenstellen! iDessert by Jean-Phillipe is namelijk gevestigd in San Diego. Als gast heb je de keuze uit honderden verschillende smaakcombinaties. Het signatuur dessert is gemaakt van een handgemaakte meringue korst gevuld met slagroom en huisgemaakt ijs of sorbetijs. Het dessert wordt verrijkt met een saus gemaakt van fruit en afgemaakt met cake, nootjes of koekkruimels. Je creëert en bestelt jouw combinatie via een tablet in de winkel.

iDessert by Jean-Philippe

We schreven er afgelopen week al over in onze ‘trends in het kort’ maar een aantal collega’s gaven aan zo’n concept in Nederland ook wel te willen bezoeken. Vandaar een wat uitgebreider artikeltje! De mogelijkheden zijn namelijk eindeloos: er zijn 16 verschillende meringues, 5 verschillende types slagroom, 8 smaken ijs en sorbetijs, 5 cakesoorten, 6 sauzen, 6 fruit soorten en een groot assortiment aan crunchy toppings. Het kan zelfs overgoten worden met droogijs.

Aangezien de chef Jean-Phillipe Maury van origine uit Perpignan (Frankrijk) komt wil hij misschien wel overwegen een keten te starten van zijn iDessert winkels! We begrijpen dat hij dan begint in Frankrijk maar hopen dat hij in Nederland een franchise zaak wil openen! Wij komen zeker, het dessert deed ons een beetje denken aan een jeugdherinnering voor 40- en 50-tiggers die elk jaar naar Frankrijk op vakantie gingen, het ouderwetse Franse ijsdessert ‘de Mystère’.

Website: iDessert

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.