Trends in het kort – week 41

14-10-2016

  • Trends in het kort

Op de redactie van Horecatrends komen dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland binnen. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’. Deze week onder ander, maak je eigen dessert en Halloween friet van McDonald’s.

Wil je het hele artikel lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Maak je eigen dessert

iDessert van Jean-Phillipe maakt het mogelijk om je eigen dessert te maken. Als gast heb je de keuze uit duizend verschillende smaakcombinaties. Het signatuur dessert is gemaakt van een handgemaakte meringue korst gevuld met slagroom en huisgemaakte gelato of sorbet. Het dessert wordt verrijkt met een saus gemaakt van fruit en afgemaakt met cake, nootjes of koekkrummels. De mogelijkheden zijn eindeloos, er zijn 16 verschillende meringues, 6 verschillende types slagroom, 8 smaken van gelato en sorbet, 5 cakesoorten, 8 sauzen en een groot assortiment aan crunchy opties.

Halloween friet

Speciaal voor Halloween serveert McDonald´s in Japan de Halloween frietjes. De traditionele Franse frietjes van de fastfoodketen worden overgoten met een Halloween saus in de kleuren oranje en zwart. De oranje saus is gemaakt van pompoen en de zwarte van chocolade. We hebben de saus nog niet in Nederland gezien, maar wie weet komt dat nog!

Nitro Pop

Popcorn, stikstof en een smaak naar keuze. Dit alles maakt de Nitro Pop. Leuk voor feesten & partijen. De popcorn wordt ondergedompeld in de stikstof, vervolgens in een bakje gestopt en getopt met een smaak naar keuze. Gasten lopen rokend over de dansvloer en dit houdt zeker de gemoederen bezig.

Eerste overdekte foodmarkt van België

België heeft vanaf deze zaterdag de eerste overdekte foodmarket van België. In het oude postgebouw aan de Groenplaats in Antwerpen kun je terecht voor een snelle (exotische) hap, een drankje en voor de demonstratiekeuken met wisselende bezetting. Naast de verschillende foodstands zullen er geregeld live optredens plaatsvinden. Daarnaast is er ook plaats voor kunst, mode en kleine evenementen.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.