Huls introduceert vegan droge worst uit Nederland | Aanvulling voor op de borrelplank

25-10-2021

  • Huls, vegetarische worstHuls, vega(n) worst

Bij een goede borrelplank mag een worstje niet ontbreken. Voor de veganisten, vegetariërs en flexitariërs onder ons heeft Nederlandse worstmeester Huls een oplossing bedacht. Het bedrijf introduceert namelijk twee vegan droge worst varianten op de markt.

Huls in Groningen maakt al meer dan 100 jaar droge worsten, gemaakt van vlees, maar komt nu met een tweetal vega(n)-varianten namelijk de Vegetarische Sticks Mediterraanse Smaak en Vegetarische Sticks Chorizo Smaak.

Leestijd: 1 minuut

Vega(n) droge worst uit Groningen | Huls

Herkenbaar voor veel veganisten en vegetariërs: een borrelplank met weinig vega(n) variatie. Het kan echter steeds met een ruimer aanbod van veganistische kazen en ook steeds vaker veganistisch vlees, we schreven eind 2020 zelfs de Serrano ‘sinjamón’ van Rollito Vegano. Als je dan ook een stukje vega(n) droge worst uit Groningen van Huls eraan toe kunt voegen, dan wordt het een goed gevulde, vleesvrije borrelplank!

Huls heeft van twee populaire droge worsten de eerste vega(n) varianten ontwikkeld, zonder in te leveren in smaak. Zo kan je nu genieten van de Vega Sticks in de smaken Chorizo en Mediterraan, waarbij de Chorizo een licht pittige smaak heeft en de Mediterraanse iets zoeter is.

  • Huls Vegetarische Stick Mediterraanse Smaak: deze worst is gemaakt op basis van soja-eiwit, groenten en een bron van vezels. Het heeft een licht zoete smaak en bevat 527 kcal per 100 gr.
  • Huls Vegetarische Sticks Chorizo Smaak: deze worst is gemaakt op basis van soja-eiwit, groenten en een bron van vezels. Het heeft een licht pittige smaak en bevat 479 kcal per 100 gr.

De twee varianten zijn 100% plantaardig, bevatten geen dierlijke eiwitten en zijn hierdoor geschikt voor veganisten. Beiden bomvol eiwitten! Kortom, een heerlijke aanvulling op je borrelplank! De worst is o.a. verkrijgbaar bij de PLUS supermarkten.

Over Huls

Worst bestaat al eeuwenlang en is nog altijd populair. Elk land en elke regio heeft zo zijn eigen specialiteiten. Een van deze typische streekproducten is droge worst, waarvan Huls al bijna 100 jaar een uitgebreid assortiment heeft van topkwaliteit droge worsten. Huls is een authentiek familiebedrijf uit Vlagtwedde te Groningen.

Website: Huls

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.