Hotels die samenwerken met fotografen

19-5-2016

  • Mónica in Cancun for Flytographer
  • Roberta in Rome for Flytographer
  • Chiara in amalfi Coast for Flytographer
  • Orlando in Barcelona for Flytographer

We schreven in april al over de ‘foto ambassadeur’ van het Four Seasons Resort Maui at Wailea. Recent lazen we ook dat ruim 35 Fairmont Hotels & Resorts gaan samenwerken met de fotografen van Flytographer.com. Deze app verbindt reizigers met professionele fotografen in ruim 160 steden wereldwijd. Visueel ingestelde consumenten zien op de sociale media constant high-end lifestyle foto’s en willen dezelfde type foto’s als ze in een luxe setting vakantie vieren. Fairmont Hotels & Resorts en het Four Seasons Resort op Maui maken het hun gasten makkelijker om dit te bereiken.

Flytographer: samenwerken met fotografen

En waarom niet? Mooiere foto’s van jou hotel of resort op de sociale media, is alleen maar super toch? Maak gebruik van het FOMO (fear of missing out) gevoel van je gasten. Vooral voor hotels en resorts waar men van een luxe vakantie komt genieten, is het te overwegen om een ‘foto ambassadeur’ aan te stellen of de samenwerking met de hierboven beschreven app of een lokale fotograaf aan te gaan. Voor restaurants en events: de meeste gasten vinden een ‘Step and repeat foto’ bij evenementen ook leuk. De vraag blijft natuurlijk of gasten hiervoor willen betalen.

Natuurlijk blijven de meeste gasten gewoon ook zelf foto’s maken met hun camera’s en mobieltjes maar je geeft ze ook de mogelijkheid om prachtige foto’s mee naar huis te nemen als herinnering. En hun selfies of ‘ braggies’ zoals ze een tijdje geleden werden genoemd, worden een stuk professioneler… Op de app van Flytographer staan onder andere adressen van fotografen in Amsterdam en alle grote steden maar ook in de toeristische gebieden.

De vakantiefoto in perspectief

Leuk om te zien hoe door hotels wordt ingespeeld op de trend van de selfies en braggies. We hebben in de loop van de afgelopen 5 jaar geschreven over wedstrijden – wie de mooiste selfies bij het hotel had gemaakt en over selfie tours door Parijs. Met de ‘foto ambassadeur’ en het samenwerken met de flytographer.com komt de professionele fotograaf weer dichterbij de consument. Afgelopen februari heb ik zelf ook ervaren dat het hotel waar wij tijdens de wintersport verbleven, 2x per week een wandeltocht met een professionele fotograaf organiseerden langs te mooiste punten om vast te leggen in de omgeving. Ook een leuke manier om samen te werken! Daarnaast doet dit artikeltje me denken aan de foto’s van de skigroepjes van mijn dochters! Hoe vaak ik deze fotografen niet groepsfoto’s van vrienden of familieleden heb zien maken… ^Marjolein

Website: Flytographer

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.