Een nieuwe baan bij hotels als foto ambassadeur

6-4-2016

Een foto ambassadeur? Jazeker, een foto ambassadeur. Die moet er voor gaan zorgen dat de foto’s van je hotel nóg beter en mooier zijn. Wil je weten wat het inhoudt om ‘foto ambassadeur’ te zijn? Zorg dan dat je incheckt bij het Four Seasons Resort in Maui. Wanneer je bovenstaande video bekijkt, zal je zien dat er geweldige plekken zijn op dit resort om foto’s te maken.

Op de website van Luxury launches lazen we dat het Four Seasons Resort in Maui Scott Miles benoemd had als hun eerste ‘foto ambassadeur’. Hij helpt de gasten met het maken van herinneringen aan een perfecte vakantie in het hotel, gebruik makend van de camera van de gast.

Altijd nieuwe ideeën met foto’s – gebruik ze!

De selfie trend is een blijvertje. We schreven hier al een tijd geleden over, zoals bijvoorbeeld over #surfsunsetselfie wedstrijd bij het Surf & Sand Resort in Laguna Beach (Los Angeles). Ook in 2014 schreven we over het luxueuze Mandarin Oriental Hotel in Parijs. Het hotel lanceerde een ‘Selfie in Parijs’ campagne. Hierin konden gasten een tour boeken door Parijs waarbij ze door een privéchauffeur langs de beste selfie spots gereden werden. Het Four Seasons Resort gaat hierin nog een stapje verder met ‘foto ambassadeur’ Scott.

Scott wordt ook wel ‘smiles’ genoemd door gasten en collega’s. Hij begon bij het resort als beveiligingsmedewerker en merkte dat die steeds vaker bezig was met het maken van (groeps) foto’s op belangrijke momenten zoals de zonsop- en ondergang. Voordat die het wist, werd die dus de eerste ‘foto ambassadeur’ van het hotel, bij wie je altijd terecht kunt voor foto’s. Daarnaast is Scott Miles ook een geweldige gids wanneer het aankomt op het vinden van de perfecte foto plek van het resort. Veel van deze foto’s van gasten vind je ook terug op de home page van hun website.

Een foto ambassadeur? Waarom niet?

Onlangs verbleef ik in de Adler Mountain Lodge in Alpe di Siusi, Italie. Daar bieden ze de gasten een mogelijkheid aan om een #fototourwithArik te doen in het omliggende gebied. Waar ik normaal de voorkeur geef aan skiën, koos ik er nu voor om in een middag wat kennis op te doen over het foto’s maken in de sneeuw. Een leuke manier om de omgeving te leren kennen en een geweldige manier om een verhaal te vertellen door middel van foto’s.  Als Arik de foto ambassadeur zou zijn van het hotel zouden we hem gevraagd hebben om een foto te maken van onze familie, terwijl we voor het hotel staan. ^Marjolein van Spronsen.

Bron: Luxury Launches

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.