Hotel De Reiskoffer | Storytelling met een knipoog

24-10-2016

Golden Tulip Hotel De Reiskoffer in Bosschenhoofd, Noord Brabant maakt al jaren gebruik van storytelling rondom hun hotel. Zo geven zij hun gasten al sinds 2007 een travelduck mee voor in hun reiskoffers. Recent hebben zij de officiële première gehad van de film ‘Avonturen bij de Buren’, een korte film over het hotel, een mooi voorbeeld van storytelling met een knipoog.

Storytelling met een knipoog

Hotel De Reiskoffer wilde alle mogelijkheden bij het hotel, de zalen, het restaurant, de omgeving, de kamer laten zien in een korte film. In onderling overleg met de directie is toen besloten om een film te laten maken door Bart Rennen. Waarin op niet serieuze manier, storytelling met een knipoog, het het hotel goed in beeld zou komen. De regisseur is Ruben Peeters van Story Supplier. De officiële première was afgelopen donderdag 20 oktober, met als gasten de figuranten en een aantal zakelijke klanten.

Travelduck

Al sinds 2007 zijn er foto’s van de Travelduck van Hotel De Reiskoffer te vinden op hun website. Wij hebben hier al eerder over geschreven zoals bijvoorbeeld de badeendjes van de Hampshire hotels, maar ook George Bear van het George Hotel in Nieuw Zeeland. Hierover schreven we in ons artikel bed time stories. Zelden echter gezien dat een hotel zo’n actie zolang volhoudt.

Inspiratie van Golden Tulip Hotel De Reiskoffer

De travelduck van het hotel is een mooi voorbeeld van het inzetten van een marketing actie en deze blijven gebruiken. De foto’s die opduiken kunnen natuurlijk uitstekend gebruikt worden in hun sociale media. Je komt de foto’s tegen op hun Instagram account, Facebook, Twitter en ze staan per jaar gecategoriseerd op hun website. Ze vertellen het verhaal van de reislustige gasten van het hotel. Wij zijn benieuwd hoe de korte film ‘Avonturen bij de Buren’ het gaat doen, voorlopig kunnen ze deze zeker gebruiken op de sociale media en op hun website. Deze video kan zomaar eens veel 20 en 30 plussers aanspreken.

Website: Golden Tulip Hotel De Reiskoffer

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.