Bed time stories

17-8-2016

  • Worry Dolls by the Omni hotel La Mansion del Rio
  • Fa-Raon (Bristol Hotel Paris)
  • Poem Palace Hotel Dubai
  • Fa-Raon (Bristol Hotel Paris)

De ultieme ‘bed time stories’ die je aan gasten in een hotel kunt aanbieden, zouden zich eigenlijk moeten afspelen in of rond het hotel. Waar of niet? Waarom zou je als je start met een hotel geen verhaal schrijven of laten schrijven waarin het hotel en de omgeving een hoofdrol spelen? Dit verhaal kun je dan bijvoorbeeld twee weken voordat je gast arriveert in je hotel opsturen, om de voorpret te vergroten. Denk maar eens na over de verhalen die vertelt kunnen worden over jouw hotel of over het hotel dat je graag bezoekt! Wij hebben zo’n verhaal nog nooit opgestuurd gekregen maar we hebben wel vele andere vormen van storytelling gezien door hotels.

We hebben een lijstje van succesvolle storytelling voorbeelden samengesteld!  

1. Kleurrijke ‘worry’ poppetjes op je kussen

Bij het Omni hotel La Mansion Del Rio, een koloniaal Spaans hotel aan de River Walk in downtown San Antonio (USA) krijgen de gasten een ‘worry doll’ op hun kussen na de turn downservice. Een geste die komt uit het verleden waarin de Yanaguana indianen dit type poppetjes aan de veroveraars gaven. Dit verhaal wordt bij het poppetje neergelegd en komt er in het kort op neer dat je je zorgen aan een poppetje moet vertellen, het poppetje daarna onder je kussen moet leggen waardoor de volgende ochtend je zorgen zijn verdwenen!

2. De verhalen van het beertje George op Facebook

Het George hotel in Nieuw Zeeland heeft een speciale verrassing voor zijn gasten. Zij worden na de turn down service begroet door het zachte en aaibare beertje George. Bij het beertje George ligt een gedichtje dat start met de opmerking: “Hello there, I’m George Bear and now I’m in your special care”. Gasten worden gevraagd George mee te nemen op hun volgende reizen en foto’s te sturen naar George’s Facebook pagina.

3. Het verhaal van honden en kitten in de hotel lobby

Wij hebben regelmatig hotels bezocht waar de hond (meestal van de eigenaar) op het terrein of in de lobby rondliep. Kinderen en ook veel volwassenen hebben dan als eerste oog voor het ontvangst door de (hopelijk) vriendelijke hond! In het Bristol hotel in Parijs woont in de lobby hun prachtige kat,  Fa-Raon. Wij hebben deze kat al in veel vakantie foto’s gespot op Twitter of op hun Facebook account. Google Fa-Raon maar eens, dat laat een story zien!

4. #RFWinterTale storytelling rondom Kerstmis

Vorig jaar december schreven we over de reis van Rudy de eland langs de verschillende kerstfeesten in Europa. Zijn reis is bedacht door Rocco Forte Hotels door middel van storytelling met hashtag #RFWintertale. De eland (noem hem geen rendier) gaat op bezoek bij steden waar Rocco Forte Hotels te vinden zijn. Er is zelfs een speciale website met verhalen voor het slapen gaan voor de kinderen, ook voor thuis!

5. Een verhaal voor het slapengaan, gedicht of zeeschelp?

In de eerste editie van onze publicatie “kleine gastvrije gebaren” schreven we over de gedichten in het Palace Hotel in Dubai die op de kussens van de gast lagen. Wij verbleven toen twee nachten en kregen twee prachtige gedichten. Een klein maar leuk gebaar! Een andere voorbeeld is toen we eens een grote schelp op ons bed vonden met daarop een kaartje waarop de eigenaar ons een prettig verblijf wenste en uitlegde dat hij hoopte dat we via de schelp de zee konden horen. Dit omdat het te koud was om de balkondeuren open te doen. Zo simpel, maar dit was een aantal jaren geleden en het is blijven hangen.

6. Wees modern en maak bed time video’s

Heb je ooit weleens ‘French Kiss’ gezien? Dit is een korte video van Marriot Hotels (meer dan 6 miljoen keer bekeken). Of ‘een ansichtkaart uit Istanbul’, gemaakt om het St. Regis Istanbul bekend te maken aan het grote publiek toen het geopend werd in maart 2015. Voor deze film hebben St. Regis Hotels & Resorts en winnaar van een Emmy award acteur en regisseur John Malkovich samengewerkt.

7. Emphasis on the stories already told

Maak gebruik van het feit dat je hotel zich bevindt op historisch erfgoed, zoals de leden van The Leading Hotel of the World deden toen ze haar 85ste jubileumjaar vierde in 2013. Om deze spannende mijlpaal te vieren, werden er 85 Leading Hotels uitgekozen die wereldwijd te zien waren in films van de afgelopen decennia. Het werd een groot feest en het werd gedeeld via Twitter en Facebook.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.