Horecatrends | Culinaire kijktips week 9

25-2-2019

YouTube is al jaren een bron van inspiratie voor het spotten van trends. Dagelijks worden er duizenden filmpjes geüpload met nieuwe en interessante content. Ook wij gebruiken soms video’s als inspiratiebron om over te schrijven. Met ook deze week weer een selectie van video’s waarvan Demi Poppe denkt dat ze leuk zijn om eens naar te kijken!

Onder andere een filmpje over het FlyZoo hotel dat helemaal wordt overgenomen door robots, het champagnekanon van Bubbly Blaster en Streetfood pizza, gemaakt om makkelijk mee te nemen voor onderweg!

Alibaba´s nieuwe hotel wordt gerund door alleen maar robots

De video laat het FlyZoo hotel in China zien, die totaal is overgenomen door robots. Technologie is de laatste jaren erg snel ontwikkeld en Chinezen zien hier de voordelen van in. Omdat de Chinese overheid zelf ook al gelijkwaardige technologieën gebruikt voor toezichtsystemen, is het voor China meer gebruikelijk om in deze mate gebruik te maken van robots dan in Europa. Ik vind dit filmpje vooral interessant omdat we al meerdere robots in de horeca hebben gespot die in staat zijn het personeel te vervangen. Gaat het in de toekomst dan daadwerkelijk gebeuren?

Lengte: 02:27

Kanaal: MMM News

Datum: 23-01-2019

De champagnekanon!

In dit korte filmpje is een champagnekanon te zien. Deze zogenoemde bubbly blaster past op elke champagnefles. Dit kanon maakt het champagne spuiten op een feestje nog leuker!

Lengte: 00:35

Kanaal: Bubbly Blaster

Datum: 27-12-2018

 

Streetfood pizza, gemaakt om makkelijk mee te nemen voor onderweg

In deze Franse video is te zien hoe een pizza opgerold wordt als wrap en zo als streetfood wordt verkocht. Mega slim! Toch? Na het zien van deze video ben ik gaan kijken naar andere manieren om gemakkelijk een pizza onderweg te eten en wat dus als streetfood aangeboden kan worden. Wat dacht je van pizza als een hoorntje? Op dezelfde manier als het onlangs gepubliceerde pasta uit een puntzak. (link artikel) Dezelfde man die te zien is in dit filmpje vlogt over zijn gigantische pizza cone. Dit lijkt me iets te groot om mee te nemen over straat maar de verkleinde versie lijkt me ook een leuk idee, zeker nu het festival seizoen weer voor de deur staat!

Lengte: 11:54

Kanaal: FlorianOnAir

Datum: 28-01-2019

 

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.