Spaghetti Incident | Spaghetti eten uit een puntzak

7-12-2018

  • Spaghetti IncidentSpaghetti Incident
  • Spaghetti IncidentSpaghetti Incident
  • Spaghetti IncidentSpaghetti Incident
  • Spaghetti IncidentSpaghetti Incident
  • Spaghetti IncidentSpaghetti Incident
  • Spaghetti IncidentSpaghetti Incident
  • Spaghetti IncidentSpaghetti Incident

Spaghetti Incident is een gezellige authentieke Italiaanse restaurantje met 35 zitplaatsen. Het opende de deuren in mei 2015 op de Lower East Side in New York. Hun naam is gebaseerd op het album Guns N ‘Roses uit 1993 en geeft vorm aan hun merkwaardige concept: (erg lange) spaghetti serveren die niet alleen van een bord kan worden gegeten, maar ook uit een puntzak. Het idee van spaghetti in een puntzak serveren komt uit Italië waar het rond 1950 werd gebruikt als een soort streetfood avant la lettre,  en is door de eigenaren van Spaghetti  herintroduceerd in New York.  Wij vragen ons wel een beetje af of het zou werken, rondlopen en spaghetti eten uit een puntzak! Maar de eigenaren geven aan dat het eten van spaghetti uit een puntzak eigenlijk makkelijker is dan van een bord eten, je kunt de spaghetti makkelijker rond je vork draaien en de puntzak richting je mond brengen!

Spaghetti in een puntzak | Zo draai je de spaghetti makkelijker rond je vork

Een bekende uit de New Yorkse restaurantscene Emanuele Attala, chef-eigenaar van onder andere de trattoria’s Malatesta en Malaparte in de West Village, is samen gaan werken met twee creatieve nieuwelingen, Ettore Pardossi (sous-chef bij Spaghetti Incident) en Giovanni Gentile (General manager bij Spaghetti Incident). Ze kwamen met het unieke idee spaghetti te serveren in een puntzak to-go, geïnspireerd op de manier waarop Italianen hun streetfood serveerden op festivals in de jaren vijftig. Na een zoektocht naar het perfecte materiaal waarmee je zo weinig mogelijk morst, werd een eigen puntzak ontwikkeld, zodat klanten hun spaghetti op de straten van New York kunnen opeten.

Volgens hun website is het eten van spaghetti uit een puntzak, makkelijker dan het eten van een bord. Dit komt door de bekende ‘spaghetti om je vork draaien methode’ die mensen vaak gebruiken om pasta te eten, zeker Italianen eten op deze wijze hun spaghetti. De gebogen zijkanten van de puntzak vergemakkelijkt de slag waarmee je de spaghetti makkelijker rond je vork kunt draaien.

De puntzak biedt ook voordelen in wendbaarheid. Het puntige uiteinde dient als handvat, je kunt het recht onder je vork houden terwijl je het met elke hap naar je lippen kunt brengen, zodat je niet morst. Volgens de eigenaren kun je met de puntzak netjes en vlekvrij eten!

 

Website: Spaghetti Incident

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.