Horecatrends | Culinaire kijktips week 7

14-2-2019

YouTube is al jaren een bron van inspiratie voor het spotten van trends. Dagelijks worden er duizenden filmpjes geüpload met nieuwe en interessante content. Ook wij gebruiken soms video’s als inspiratiebron om over te schrijven. Met ook deze week weer een selectie van video’s waarvan Vera Rauwerda denkt dat ze gaaf zijn om te zien.

Onder andere een filmpje over 22 duurzame initiatieven voor een schonere wereld, de reden waarom koi karpers zo prijzig zijn en feitjes over zalm die je nog niet wist!

22 initiatieven voor een betere wereld!

In de video zijn 22 initiatieven te zien die bijdragen aan een schonere wereld. Ik hoef niet uit te leggen hoe belangrijk zulke initiatieven zijn. Jaarlijks beland er ontzettend veel plastic en ander afval in zee. In het filmpje zien we verschillende oplossingen om de zee plastic- en afvalvrij te maken. Ook zien we verschillende initiatieven in de video met betrekking tot energie opwekken op een duurzame manier. Zowel in het water als met behulp van compost. Daarnaast laten ze verschillende initiatieven zien omtrent het reduceren van afval. Zo schreven wij al eerder over Nohbo Drops (een duurzaam alternatief voor flesjes) dat ook terugkomt in de video.

Lengte: 07:01

Kanaal: Tech Insider

Datum: 08-02-2019

Waarom zijn koi karpers zo prijzig?

De allerduurste koi karper is 1,8 miljoen dollar waard. Koi karpers zijn tegenwoordig een van de duurste vissen om als huisdier te hebben. Maar waarom? Origineel komen koi karpers uit Japan. Rijstboeren begonnen in 1700 met het kweken van koi karpers, met name vanwege hun uitzonderlijke kleuren en patronen. Er zijn regelmatig wedstrijden om de beste en mooiste koi karper te bepalen. In het filmpje wordt uitgelegd door een Nederlandse verkoper en hobbyist van koi karpers, waarom hij elk jaar naar Japan gaat om koi karpers in te kopen. Ook wordt uitgelegd hoe het kan dat koi karpers zulke uitzonderlijke kleuren en patronen hebben. Bekijk het filmpje om erachter te komen hoe dit kan!

Lengte: 05:03

Kanaal: Business Insider

Datum: 15-12-2018

 

Wat je nog niet wist over zalm!

Zalm is over het algemeen erg goed voor je. Vanwege de aanwezige omega 3, schijnt zalm er goed te zijn voor je huid en verminderd het de kans op hartziekten. Maar wat is nu het verschil tussen wilde zalm en gekweekte zalm? Dat is te zien in deze video!

Zo is bijvoorbeeld gekweekte zalm iets goedkoper dan wilde zalm. Daarentegen is wilde zalm kwalitatief beter qua smaak en voedingsstoffen. Sinds 2015 is het toegestaan om genetisch gemodificeerde zalm te maken. Deze heeft een combinatie van DNA van verschillende soorten vis. Hierdoor groeit deze genetisch gemanipuleerde zalm sneller en groter. Erg interessante video!

Lengte: 05:20

Kanaal: Mashed

Datum: 26-01-2019

 

 

 

 

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.