Horecatrends | Culinaire kijktips week 26

27-6-2019

YouTube is al jaren een bron van inspiratie voor het spotten van trends. Dagelijks worden er duizenden filmpjes geüpload met nieuwe en interessante content. Ook wij gebruiken soms video’s als inspiratiebron om over te schrijven. Met ook deze week weer een selectie van video’s waarvan onze collega Manuel Imanse denkt dat ze leuk zijn om eens naar te kijken!

Met deze week een video over ‘La Bonnotte de Noirmoutier’, de duurste aardappel ter wereld en een video over waarom roze Himalaya zout zo prijzig is. Tenslotte een video over zeekomkommers.

La Bonnotte de Noirmoutier | De duurste aardappel ter wereld

Deze ambachtelijke groenten worden gekweekt in zandgrond en bemest met zeewier op een klein eilandje vlak voor de Franse west kust en kosten zo’n 5 euro per pond. Ze zijn zo delicaat dat ze met de hand moeten worden geoogst en ze zijn maar 10 dagen per jaar te verkrijgen. Deze aardappels worden geserveerd in de meest exquisiete restaurants en zijn uniek in hun soort.

Lengte: 03:12

Kanaal: Great Big Story

Datum: 29-05-2019

Waarom is roze Himalaya zout zo prijzig?

Roze Himalaya zout wordt gebruikt in speciale gerechten, wellness behandelingen en zelfs als decoratie. 100 gram Himalaya zout kan wel 5 tot 8 euro kosten, soms wel 20 keer de prijs van regulier keuken zout! De vraag is dus, waarom is het zo duur? Sommige mensen geloven dat het een geneeskrachtige werking heeft omdat het meer dan 84 verschillende mineralen bevat die er uit worden gefilterd bij het winnen van regulier keuken zout. Interessante video, alhoewel het nog niet is bewezen dat het daadwerkelijk voordelen heeft voor de gezondheid.

Lengte: 04:48

Kanaal: Business Insider

Date: 01-06-2019

Zeekomkommers

Een van de grootste problemen voor de oceanen vandaag de dag is overbevissing. In een van de meest afgelegen dorpjes in Madagaskar schijnt de bevolking hier voor een oplossing te hebben gevonden. Een klein ‘raar’ zeediertje, zeekomkommers, dat naast een populaire afrodisiaca mogelijk ook de redding van de vissers is. De zeekomkommers zijn een bedreigd diersoort en worden hier nu voor het eerst gekweekt door het bedrijfje Dadiny. Door ze te kweken in gebieden waar het minder goed met de natuur gaat helpen ze mee met het in stand houden van andere diersoorten in zee. Daarnaast verdienen de lokale vissers hierdoor meer!

Lengte: 05:50

Kanaal: The Economist

Datum: 24-05-2019

 

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.