Horecatrends | Culinaire kijktips – week 2

10-1-2019

YouTube is al jaren een bron van  inspiratie voor het spotten van trends. Dagelijks worden er duizenden filmpjes geüpload met nieuwe en interessante content. Ook wij gebruiken soms video’s als inspiratiebron om over te schrijven. Met ook deze week weer een selectie van video’s waarvan Vera Rauwerda denkt dat ze gaaf zijn om te zien. Onder andere een filmpje over Parmezaanse kaas, waarom is de kaas zo prijzig? Ook zit er een filmpje tussen over witgouden kaviaar, een zeldzaam en duur product dat alleen gemaakt wordt in Oostenrijk. We schreven al eerder over McDonald’s Next maar Vera kwam een interessante video hierover tegen.

Waarom is Parmezaanse kaas zo duur?

Parmezaanse kaas is een belangrijk export product van Italië. In het noorden van Italië wordt de enige echte Parmezaanse kaas gemaakt, namelijk in de regio Emilia-Romagna. Alleen wanneer het uit deze regio komt mag het de term Parmigiano Reggiano hebben, de ’originele’ Parmezaanse kaas. In dit filmpje is te zien wat Parmezaanse kaas zo bijzonder maakt, hoe deze wordt gemaakt en hoe de originele Parmezaanse kaas te herkennen is. Ten slot kom je er gedurende het filmpje achter waarom Parmezaanse kaas zo duur is. Ik vind het met name interessant omdat ik voor het zien van het filmpje niet wist dat de originele Parmezaanse kaas alleen vanuit een bepaalde regio in Italië komt.

Lengte: 9:59

Kanaal: Food Insider

Datum: 17-11-2018

Ooit van witte kaviaar van $100.000 gehoord?

Het duurste voedselproduct in de wereld is kaviaar van de albino-steur vermengd met goud (white gold caviar). De reden dat dit het duurste product is, is het feit dat de albino-steur een zeldzame vissoort is en daarnaast duurt het proces van het verkrijgen van witte kaviaar 14 tot 16 jaar. In het filmpje is te zien hoe de Grüll familie in Oostenrijk het proces doorloopt, zij zijn de enige viskwekers in de wereld die weten hoe dit moet.

Ik vond dit filmpje erg interessant om de mythe rondom kaviaar; veel te duur voor de meeste mensen en door velen dus ook nog nooit geproefd! En het is fascinerend dat de familie Grüll de enigen zijn in de wereld die dit product produceren en verkopen.

Lengte: 2:08

Kanaal: Great Big Story

Datum: 11-12-2018

McDonald’s Next, de McDonald’s van de toekomst!

In 2016 schreven we er al over bij horecatrends.nl, McDonald’s Next, een nieuw concept van McDonald’s dat werd getest in Hong Kong. In deze video is te zien wat McDonald’s Next zoal aanbied. Meer opties, gezondere alternatieven en zelfs tafel service. Ook wordt het eten op een ‘luxere’ manier geserveerd. Het mag dan wat meer kosten, maar je krijgt er ook meer voor terug!

Ik denk dat in de komende jaren er nog veel McDonald’s Next concepten zullen worden geopend. Ook vind ik dat McDonald’s op deze manier slim inspeelt op de trend rondom vers en gezond, interessant om te zien hoe ze dit oppikken!

Lengte: 3:45

Kanaal: CNBC International

Datum: 04-07-2018

 

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.