Hoe gaat het met jouw goede voornemens? Kan de horeca je helpen?

15-1-2021

  • The ResoYoutions by Saladworks

Marjolein van Spronsen blogt over de goede voornemens, die we gebaseerd op ervaringscijfers nu al weer aan het los laten zijn. Toch kun je hier als horecaondernemer op inspelen en je gasten en potentiële gasten helpen zich aan hun goede voornemens te houden. Met voorbeelden van Saladworks ‘Our New Year’s ResoYOUtion’, de limited edition BitesWeLove x The Duchess box, resolution inspired LTO’s,  Dry January en Veganuary!

Voorbeelden van inspelen op de goede voornemens van je gasten

Massaal hebben we weer even genoeg van het genieten in december, wij en onze lijven zijn klaar voor consuminderen of het nu gaat om minder drank, minder vlees, minder eten, meer bewegen of een combinatie hiervan. We lezen weer allemaal artikeltjes van bedrijven die hierop inspelen, zoals de ‘Our New Year’s ResoYOUtion’ van de Amerikaanse keten Saladworks. Dit programma biedt hun gasten via hun Rewardssysteem, de mogelijkheid om zich te concentreren op vier hoofddoelen: ‘Healthier YOU’, ‘New YOUtines’, ‘Fitter YOU’ en ‘Stressless YOU’. Geïnteresseerden kunnen zich via hun website of app makkelijk inschrijven als Saladworks Rewards-lid.

Dry January, Veganuary, LTO’s

Er zijn ook steeds meer organisaties die op positieve manier mensen proberen te stimuleren om eens vaker voor een vegetarische maaltijd te kiezen. Zoals het Engelse initiatief Veganuary, die deze maand allerlei acties on- en offline organiseren. Eén van de oprichters van Veganuary is nu ook een eigen Vegan Fried Chick*n merk begonnen, met een mooie slogan: “Thanks colonel, we’ll take it from here”. 😉 Hier in Nederland hebben we natuurlijk de Nationale Week Zonder Vlees die dit keer van 8 tot en met 14 maart plaatsvind. Vroeger had ik, en volgens mij velen met mij, toch altijd het idee iets bijzonders te missen als ik koos voor een vegetarisch menu maar tegenwoordig zetten vooral de topchefs echt heerlijke vegetarische gerechten op de menukaart. Met als gevolg dat mijn tafelgenoten altijd het gevoel hebben iets te missen.

Ik schreef al dat het handig is om met je bezorg- en afhaalmaaltijden in te spelen op gezondheid, bij het artikeltje over de limited edition biteswelove x the Duchess box, een borrelbox die alleen verkrijgbaar is in januari om alle bestellers van deze box in Antwerpen te helpen met ‘gezond snacken’. In Amerika hebben diverse fast casual concepten LTO’s (limited time offers) geïnitieerd in januari om hun gasten te helpen hun goede voornemens vol te houden. Zo heeft Yogurtland een plant-based Pineapple & Greens Smoothie Bowl geïntroduceerd om te zorgen dat er meer variatie is voor degene die een maand vegan willen eten. El Pollo Loco in California heeft deze maand hun ‘better-for-you Pollo Fit Bowls’ op het menu staan. Deze Fit Bowls worden gemaakt met organic ingrediënten en low carb opties. Barberitos, een fast-casual Southwestern Grille and Cantina met 50 vestigingen in het Zuidoosten van Amerika, heeft deze maand een lifestyle menu waarmee ze hun gasten gezondere opties bieden.

Dus de komende weken ook gezondere, vegetarische of eventueel veganistische gerechten op je bezorg- of afhaalmenu en wat meer alcoholvrije opties in je drankjes aanbieden!

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.