Het Japanse fondue restaurant PakuPaku officieel open

4-10-2019

  • PakuPaku
  • PakuPaku in Amsterdam
  • PakuPaku in Amsterdam
  • Franciska van Koningsbruggen en Prema van Wersch van PakuPaku

Eerder dit jaar schreven we al over PakuPaku, eind augustus opende PakuPaku, het allereerste Japanse fondue (ShabuShabu) restaurant van Amsterdam haar deuren op het Beukenplein 3 in Amsterdam. Na een paar weken proefdraaien is zondag 6 oktober van 15.00 – 18.00 uur een openingsborrel voor buurtbewoners en andere geïnteresseerden. Een hele leuke manier om de dames en hun concept te leren kennen! Zij gaan binnenkort ook beginnen met hun ‘language events’ (tijdens deze events kunnen expats en anderstaligen op een speelse manier de Nederlandse conversatie oefenen) en eenmaal per week is er in PakuPaku een ‘join-table’.

Een artikeltje waarin wordt uitgelegd wat Japans fonduen precies is en waarom het gezond is! En geven de eigenaressen Franciska en Prema inzicht in hetgeen ze de afgelopen maanden sinds de soft opening hebben ervaren.

PakuPaku | Wat is nou precies Japans fonduen?

Het Japans fonduen is een hele gezonde manier van eten. Volgens Japanse traditie gaart men eerst de hartige groenten in de bouillon en ook de vlees en/of vis. Door de hoge marmering van het vlees en goede kwaliteit van de vis en andere producten, krijgt de bouillon een heerlijke rijke smaak. Tegen het einde van de fondue wordt er witte rijst geserveerd welke met de rijke bouillon opgegeten kan worden. Het is een gezonde manier van eten waarbij men eerst de groenten en proteïne eet en daarna pas de koolhydraten. Dit zorgt er voor dat men eerst de meest gezonde stoffen tot zich neemt in plaats van grotendeels gevuld te worden door de koolhydraten. Daarnaast is het ook een enorm gezellig vorm van shared dining.

Naast de heerlijke fondues serveert PakuPaku ook Japanse borrelhapjes en Japans ijs. Mensen zijn welkom om te komen eten of te borrelen en ook voor privé events kan de ruimte worden besproken.

Officiële opening naar ruim een maand proefdraaien!

De dames van PakuPaku, Franciska van Koningsbruggen en Prema van Wersch hebben een flinke vuurdoop gehad. Met hun achtergronden in het bedrijfsleven was het een behoorlijke omslag om ineens full on in de horeca bezig te zijn. Fysiek heel iets anders maar ook alles wat er bij komt kijken is niet misselijk! Het waren enorm drukke weken waarbij PakuPaku ook weer volop media en pers aandacht heeft gekregen. Het Parool besteedde een artikel aan PakuPaku in de Open Rubriek en Radio 1 deed en rapportage voor het programma Mangiare.

“Desalniettemin geeft het ons enorm veel energie om gasten te kunnen ontvangen en blij te maken. Over het algemeen zijn mensen enorm enthousiast! Het is een nieuw, lekker en gezond concept en bovendien enorm gezellig om te doen! Wij gaan binnenkort ook beginnen met onze ‘language events’, dat houdt in dat wij leuke events gaan organiseren waarbij expats en anderstaligen op een leuke informele manier Nederlandse conversatie kunnen oefenen. Bijvoorbeeld door Nederlandstalige pub quizes of Nederlandse karaoke ook zullen we 1 keer per week een ‘join-table’ hebben waar iedereen kan aanschuiven en waar je mensen kan ontmoeten. Er is veel animo voor. Via onze Facebookpagina houden wij iedereen op de hoogte van opkomende events.”

Website: PakuPaku

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.