PakuPaku ǀ Het eerste Japanse fondue restaurant in Nederland

31-5-2019

PakuPaku is het eerste Japanse fondue restaurant in Amsterdam en voor zover wij weten zelfs de eerste in Nederland! PakuPaku betekent: ‘eten-eten’ in het Japans. Een van de toekomstige eigenaresses ontdekte deze manier van eten voor het eerst toen zij Tokyo in Japan bezocht in 2016. Zij vindt deze manier van eten zo lekker, gezond en gezellig om te doen dat ze besloot dit concept naar Amsterdam te brengen. Een selecte groep horeca vakmensen heeft al kennis mogen maken tijdens een tasting van PakuPaku (zie bovenstaand filmje). De reactie van allen was: “Wij snappen niet dat het nog niet bestaat!” De toekomstige eigenaresses Prema en Franciska willen er alles aan doen om hier snel verandering in te brengen zodat iedereen van deze shared dining experience kan genieten. Ze hebben de financiering voor een klein deel via Kickstarter laten lopen en dit bedrag is volledig opgehaald.

De aanschuif-tafel van PakuPaku ǀ Een bijzondere ontmoetingsplek

Prema van Wersch heeft een jaar in Japan gewoond en veel gereisd. Tijdens het reizen at zij vaak alleen en vond dit helemaal geen probleem. Toch is zij zich ervan bewust dat sommige mensen het wel vervelend vinden om alleen een restaurant te bezoeken. Daarom kwam zij met het idee om een ‘aanschuiftafel’ te introduceren in PakuPaku. Een plaats in het restaurant  waar mensen die elkaar nog niet kennen samen kunnen eten. Op deze manier willen ze gasten de mogelijkheid bieden om nieuwe mensen te  ontmoeten. Ideaal voor als je alleen op pad bent maar wel zin hebt in gezelschap en aanspraak. Naast het heerlijke eten is PakuPaku ook een hang out en plaats waar locals en expats elkaar kunnen ontmoeten en waar er op een leuke informele manier Nederlands geoefend kan worden. Ze willen een plek creëren waar iedereen zich thuis en welkom voelt.

PakuPaku crowdfunding

Momenteel zijn Prema en Franciska hard aan het werk om de financiering van het project rond te krijgen. Naast een lening hebben zij het project ook op Kickstarter gezet en proberen ze via deze weg extra funding te bemachtigen. Het doel van € 7.500 via crowdfunding is gehaald maar je kunt nog 7 dagen investeren. In een lunch voor 2 personen of een lunch aan de aanschuiftafel bijvoorbeeld!

Website: PakuPaku

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.