Het gebruik van de powerbank in de horeca

15-11-2018

  • Powerbank of XtormPowerbank of Xtorm
  • Powerbank of XtormPowerbank of Xtorm
  • Powerbank of Xtorm with cablePowerbank of Xtorm with cable
  • Powerbank of XtormPowerbank of Xtorm

Voor een horeca ondernemer zal het altijd van belang blijven om mee te gaan met de tijd en om in te blijven spelen op de behoeftes van de moderne gast. De moderne gast met zijn mobieltje, bedoelen we hier! We hebben al verschillende oplossingen hiervoor langs zien komen, van acties om gasten te enthousiasmeren om de telefoon tijdens het diner uit te zetten tot het aanbieden van diverse mogelijkheden om je mobiel op te laden. Dit hoeft niet altijd gepaard te gaan met enorme investeringen, hierbij een voorbeeld van restaurant De Dorpskamer in Ermelo, die hun gasten powerbanks uitleent om hun mobieltje aan de tafel op te laden.

Van festivals naar cafés en restaurants

Op festivals is het al langer een mogelijkheid om je telefoon op te laden door middel van een powerbank. Zo hebben ze op Lowlands bijvoorbeeld speciale ‘Charge Your Phone’-standjes en biedt op Rock Werchter telefoon provider Proximus powerbanks aan. Hierbij geldt dat je 5 muntjes borg betaald (komt overeen met ongeveer €12,50) en 2 muntjes betaald voor het uiteindelijke opladen (€5,00).

Het aanbieden van powerbanks gebeurd tegenwoordig niet alleen meer op festivals. Ook meerdere cafés en restaurants gebruiken het al om extra service te leveren. Vooral restaurants gelegen aan fietsroutes of nabij campings kunnen hun gasten hiermee extra blij maken. Ik kwam het voor het eerst tegen bij het restaurant waar ik ondertussen al een aantal jaren werkzaam ben, de Dorpskamer in Ermelo. Daar hebben ze een docking oplaadstation aangeschaft met ruimte voor 6 powerbanks van Xtorm. Eén powerbank kan op zijn beurt 2 telefoons in zijn geheel opladen. Uniek is het natuurlijk niet, men biedt deze service bijvoorbeeld ook bij restaurant het Hooihuis in Roosendaal al sinds september 2017 aan.

Voordelen van de powerbank in de horeca

Het aanbieden van powerbanks heeft mijn inziens meerdere voordelen. Aangezien het nog lang niet overal een standaard service is kun je het gebruiken om je gasten positief te verrassen. Verder kan het ook de kans vergroten dat gasten jouw restaurant promoten via social media. Deze mogelijkheid is er tenslotte niet voor mensen met een lege batterij. Ook kan het de lengte van het verblijf in je restaurant verlengen. Een telefoon is namelijk niet in 10 minuten opgeladen, de meeste iPhone’s doen hier met een reguliere lader toch zeker minimaal 2 uur over. Het voordeel ten opzichte van andere oplossingen zoals de ‘Implug’ en de ‘Charge to go’ zuilen is dat de gast zijn mobiele telefoon op de tafel kan houden. Mijn collega Marjolein van Spronsen schreef in 2015 al een blog over de behoefte van zeker jongere gasten die graag zoveel mogelijk online willen blijven.

De Xtorm Business Charge ’N Go 6, een dockingstation inclusief 6 powerbanks met de energie om 2 telefoons mee op te laden, is al verkrijgbaar vanaf €422,29. Doe er uw voordeel mee!

Artikel geschreven door Mike Adam

Website: Xtorm

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.