Heerlijk luisteren | Pluijm’s Eetbare Podcast puur en ongezouten

18-2-2021

  • René Pluijm van Pluijm’s Eetbare Podcast
  • De Juice Junk Studio waar Pluijm's Eetbare Podcast wordt opgenomen

René Pluijm’s populaire televisie reeks Pluijm’s Eetbare Wereld krijgt een podcast variant: Pluijm’s Eetbare Podcast. In de kersverse reeks gaat de avontuurlijke culinaire expert samen met zijn gasten op zoek naar wat het nou precies is dat onze zintuigen zo in vervoering brengt. Hierbij wordt de actualiteit niet bepaald geschuwd en op zijn tijd van stevige vraagtekens voorzien. Puur en ongezouten, zoals we hem kennen.

Met alle online kookcursussen zoals Cheflix die de laatste maanden zijn gecreëerd, is het leuk om een culinaire podcast aan te kondigen. Zelf luister ik met enige regelmatig naar van de radio-uitzendingen van Mangiare! op vrijdagavond (zij hebben trouwens ook een podcast) dus ik kan mij voorstellen dat het heerlijk luisteren is naar deze Pluijm’s Eetbare Podcast. ^Marjolein

Waar gaat Pluijm’s Eetbare Podcast over?

In de eerste aflevering, opgenomen op de dag dat de mondkapjesplicht in Nederland van kracht werd, filosofeert Pluijm samen met cognitief psycholoog en neurowetenschapper Ayca Szapora. Over waarom culinaire belevingen zulke bijzondere belevenissen zijn; geen zintuig immers dat niet reageert. We leren dat het de insula cortex is die smaaksensaties opslaat alsof ze onderdeel zijn van ons eigen lichaam, Maar ook nogmaals dat de beleving van smaak iets zegt over je vermogen tot reflectie, hoe verfijnd je zelf wel of niet bent. Deel twee van het gesprek met Ayca Szapora is gisteren, woensdag 17 februari, verschenen.

Wekelijks nieuwe afleveringen

Met een keur aan interessante gasten op de rol belooft het een boeiende, ongeremde en verrassende serie te worden. Auteurs, muzikanten, ondernemers, wetenschappers. Ze schuiven de komende tijd allemaal aan bij René voor een goed gesprek over hun leven en het leven. Iedere week verschijnt er een nieuwe aflevering van Pluijm’s Eetbare Podcast op alle bekende podcast platformen.

Website: Pluijm's Eetbare Podcast

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.