Haagse Wereld Hapjes | Gerechten vanuit de hele wereld

23-5-2017

De laatste jaren ontkomen we er niet aan: food festivals. Festivals waar je samen met anderen kunt genieten van de meest heerlijke gerechten, drankjes en muziek. Den Haag heeft zoveel restaurants met keukens uit alle windstreken, dat deze van 30 juni tot en met 2 juli samengebracht worden op het Lange Voorhout. Hierbij mag een drankje uit het desbetreffende land natuurlijk niet ontbreken. Het Haagse Wereld Hapjes evenement vindt plaats op het Lange Voorhout in Den Haag. Een reden om net even iets harder je best te doen in de sportschool ;-).

Haagse Wereld Hapjes, het evenement

Haagse Wereld Hapjes is een nieuw festival in Den Haag waarbij bezoekers op één plek bekende en minder bekende keukens kunnen ontdekken en proeven? Méér dan 25 Haagse restaurants bereiden ter plaatse hun typische gerechten. Vrijdag 30 juni barst de eerste editie van het festival los! Drie dagen lang genieten van alle lekkernijen en lekkere muziek (Funk, Soul, Jazz, Easy Listening), het is er allemaal. Het festival voor iedereen, voor jong en oud. Of je nu een gezellig avondje uit wil, uitgebreid anders wil lunchen of een middagje met de kids culinair wil genieten. Terwijl de ouders genieten op het naastgelegen terras van een hapje en een drankje, kunnen kinderen bij de kinderopvang terecht voor een workshop met groente en fruit of de speciale Haagse Wereld Hapjes vork ophalen waarmee ze bij elk restaurant een hapje uit de ‘speciale pan’ kunnen prikken.

Sterrenkoks

Op de vrijdag en zaterdag zullen vijf Haagse sterrenkoks tijdens het evenement samen een 10 gangen VIP arrangement verzorgen. Niven Kunz (Niven), Han Ji (Han Ting), Jeroen van Brecht (Savarin), Marko Karelse (Villa la Ruche) en Marcel van der Kleijn (Callas) zijn de chefs die ieder twee signature dishes koken die culinair op elkaar zijn afgestemd. Een bijpassend wijnarrangement zorgt ervoor dat deze gerechten samensmelten in een uniek tien gangen VIP arrangement.

Voor dit arrangement op vrijdag- en zaterdagavond zijn er per avond 250 plekken beschikbaar. Meer informatie over onder andere het VIP arrangement is te vinden op de website.

Food festivals in Nederland

Vorige maand maakten wij voor jullie een lijstje met 10 food festivals die zich richten op één product. Is Den Haag net iets te ver voor jou? Doe dan hier je inspiratie op en kijk welk food festival in jou buurt gehouden wordt.

Website: Haagse Wereld Hapjes

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.