Food Festivals | 10 food festivals die zich richten op één product

28-4-2017

  • Vissch Festival
  • Jenever Festival
  • Amsterdam Coffee Festival
  • Amsterdam Coffee Festival
  • Jenever Festival
  • Vissch Festival

Nu de lente weer om de hoek komt kijken is het ook weer tijd om eens te kijken naar welke food / drink festivals er dit jaar te bezoeken zijn. Samen met vrienden genieten van eten, drinken, muziek en hopelijk een goed temperatuurtje. Omdat het misschien een tikkeltje overdreven is om een overzicht te maken van alle 200 festivals deze zomer, hebben we ervoor gekozen om een lijstje te maken met 10 food festivals die zich richten op één product.

Jenever festival Schiedam

Het kon ook niet anders dan dat het Jenever festival georganiseerd zou worden in jenever hoofdstad van het land, Schiedam. Tegenwoordig valt ook steeds meer de benaming: Gin City. Dat heeft te maken met de initiatieven, die vanuit de traditionele branche worden genomen om nieuwe, smaakvolle gins te ontwikkelen. Het festival vindt plaats van 9 tot en met 11 juni, waarbij de zaterdag volledig in het teken staat van Gin.

Gin Festival Amsterdam

Na een succesvolle eerste editie keert het Gin Festival dit jaar terug op het NDSM-terrein in Amsterdam. Op 19 en 20 mei zullen hier ruim 200 merken aanwezig zijn die maar al te graag hun gins aan jou laten proeven. Het programma bestaat, naast heel veel gins proeven, verder ook uit workshops en presentaties over alles wat maar met gin te maken heeft.

The Amsterdam Coffee Festival

Het Amsterdam Coffee Festival staat volledig in het teken van koffie. Nederlanders houden ervan! En niet alleen Nederlanders, het festival wordt namelijk ook in Londen en New York georganiseerd. De editie in 2017 is helaas al voorbij, mocht je deze gemist hebben kruis dan alvast het tweede weekend van maart 2018 aan in je agenda!

Dutch Tea Festival Utrecht

We zijn niet alleen gek op koffie, ook thee drinken we maar al te graag. Daarom wordt er op 28 mei in DeFabrique in Utrecht het Dutch Tea Festival georganiseerd. Tijdens deze tweede editie onder meer een theemarkt, theeceremonies en workshops. Simpelweg alles wat je altijd al over thee hebt willen weten.

Sushi Festival

Sushi is nog steeds erg populair! Daarom kun je als liefhebber dit jaar terecht bij meerdere festivals die volledig in het teken staan van sushi. In Utrecht en Den Haag zal dit jaar Sushi Festival Joy zijn intrede doen, Amsterdammers kunnen terecht bij het Happy Sushi Festival.

Chocolate Festival Amsterdam

Chocoa werd eind februari voor het vijfde jaar op rij georganiseerd in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Ook de editie van 2018 staat alweer op het programma waar je van alles kunt leren over chocolade. Wat zijn de nieuwste trend en ontwikkelingen, hoe ziet de toekomst eruit en misschien wel het allerbelangrijkste: hoe smaken al deze verschillende soorten chocola?

Halal Food Festival Nieuwegein

Ook het Halal Food Festival heeft dit jaar helaas al plaatsgevonden. Het werd georganiseerd in Nieuwegein en was voor iedereen die van halal eten houdt en/of nieuwsgierig is naar wat er allemaal op dit gebied verkrijgbaar is in Nederland. Het is nog onbekend of het festival volgend jaar terug keert.

Italië Evenement Haarzuilens

19, 20 en 21 mei 2017 ligt Italië om de hoek tijdens het Italië Evenement bij Kasteel de Haar. Het grootste Italiaanse evenement van Noord-Europa! Net als voorgaande edities zal het evenement plaatsvinden in de parken en tuinen van Kasteel de Haar in Haarzuilens. Napels is dit jaar gaststad, Chef Giovanni Caminita (24Kitchen) komt er koken, er zijn nieuwe themapleinen en er kan volop gegeten, gedronken en gedanst worden.

Vissch Festival Scheveningen

Ook dit jaar staat het Culinair Visfestival op Scheveningen weer op de agenda. Je kunt hier genieten van heerlijk bereide vis uit de Noordzee. Met een wijntje, biertje, fris en muziek. Iedereen is welkom en de entree is gratis, het festival wordt genoemd als de start van het herfst- en winterseizoen voor culinair Scheveningen en Den Haag en is op 6, 7 en 8 oktober!

Bier- en wijnfestivals

Er waren teveel bier- en wijnfestivals te vinden om ze hier allemaal op te noemen maar deze zijn er dit jaar in grote getallen te vinden. Een totaaloverzicht van foodfestivals dit jaar zijn te vinden op de website van De Genietende Foodie. Hier staan alle bier- en wijnfestivals ook vermeld waar je dit jaar naartoe kunt gaan.

Veel plezier!

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.