GRiD | Real-life Pong spelen

21-2-2018

GRiD is een real-life Pong spel dat ontworpen is door The Moment Factory. De ontwerpstudio, gevestigd in zes verschillende steden over de hele wereld, maakt gebruik van de nieuwste technieken om mensen unieke ervaringen aan te bieden. GRiD is één van hun laatste projecten, een live-action Pong game waarbij jezelf de ‘Paddle’ bent.

GRiD | Gebaseerd op LiDAR

De opkomst van een nieuwe technologie in de ene sector, kan op een andere manier gebruikt worden in andere sectoren. Zo is dit ook het geval met LiDAR, een techniek die oorspronkelijk bedoeld is voor zelfrijdende auto’s en moet voorkomen dat auto’s tegen andere objecten aanrijden. The Moment Factory zag dat deze techniek ook gebruikt kon worden voor andere doeleinden en bedacht GRiD.

Het spel kan met twaalf spelers tegelijk worden gespeeld en vindt plaats op een speelveld van zo’n 12 tot 18 meter groot. Aan beide kanten kunnen één of meerdere spelers plaatsnemen die hun lichaam vervolgens gebruiken om het balletje van de ene naar de andere kant te krijgen. In bovenstaande video zie je hoe het werkt.

The Moment Factory

Het spel is ontworpen door The Moment Factory die hiermee het Social Gaming een nieuw leven in wil blazen, geïnspireerd op de dynamische arcade game cultuur in de jaren ’80. We zien de afgelopen tijd steeds meer voorbeelden van deze klassieke arcade games van vroeger. Ook The Moment Factory geeft op hun website aan dat zij overwegen meerdere arcade games in een nieuw technisch jasje te gaan steken de komende tijd. Of we deze games ook direct in de arcadehallen of leisure centra gaan aantreffen valt te betwijfelen, de techniek is nog erg duur! Een beetje geduld dus!

Website: Moment Factory

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.