Glitterbiertjes | Leuke gimmick voor evenementen

14-3-2018

  • credits: Bold Missy Brewery

Verschillende brouwerijen in Amerika en Engeland hebben geëxperimenteerd met glitters, onder meer Three Weavers Brewing Company out in California en de Bold Missy Brewery in North Carolina lanceerden allemaal glitterbiertjes. Inderdaad, bier met daarin eetbare glitters. Helemaal veilig en perfect om te delen op social media. Aanstaande zaterdag is het van oorsprong, Ierse feest, St. Patricks Day en daarvoor is zelfs een groen, glitterbiertje samengesteld! Wat denken jullie van een oranje glitterbiertje voor Koningsdag?

Glitterbiertjes | Hoog Instagram gehalte

De glitterbiertjes passen in de trend van de afgelopen tijd waarin gerechtjes, drankjes en snacks niet alleen bedoeld zijn om qua smaak goed te scoren, maar ook een hoog Instagram gehalte moeten hebben. In september 2017 schreven we hierover en ook dit jaar zien we weer genoeg voorbeelden. ‘Glitterbeer’ past wat ons betreft perfect in dit rijtje.

In Amerika en Engeland zijn er een aantal brouwerijen mee aan de slag gegaan en gebruiken het glitterbier zelfs met St. Patricks Day, dat aanstaande zaterdag gevierd wordt. Traditiegetrouw zullen veel pubs op deze dag groen bier schenken, glitters toevoegen maken het feest natuurlijk helemaal compleet. Bakell (website die bak-gerei, supplementen en decoraties verkoopt), schreef er over in één van hun blogs en maakte een video hoe je zelf aan de slag kunt met glitterbier.

Erica DeAnda, hoofdbrouwer bij Minocqua Brewing Company in Minocqua, Wisconsin sprak met Munchies en zei het volgende over deze nieuwe hype: “Ik vind de biertjes leuk, het maakt het biertje net even wat unieker. Als er mensen bij mijn stand komen om één van de biertjes met glitters erin te proberen, gebeurd er meer dan dat ze mij alleen bedanken. Ze houden het omhoog, zwaaien ermee, laten het zien aan hun vrienden, maken foto’s.. het is echt geweldig.”

Website: Bold Missy Brewery

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.