Frosted Key Lime shake | Wanneer gaan we taart shakes in Nederland zien?

23-10-2018

  • Frosted Key Lime ShakeFrosted Key Lime Shake

De Amerikaanse fastfoodketen Chick-Fil-A test momenteel de Frosted Key Lime shake in Austin, Texas. Het concept van shakes met taart smaak is zeker niet nieuw, zo is er al eerder vermelding gemaakt van Polly’s Pies shakes in Los Angeles in één van onze artikelen op horecatrends.com. Een pie shake wordt gemaakt door het mixen van bolletjes roomijs met een stuk taart. De drank wordt vervolgens afgetopt met een toef slagroom en garnering naar keuze. In dit geval is deze trend een inspiratie geweest voor de uiteindelijke Frosted Key Lime shake, die wel smaakt naar taart, maar waar geen punt taart in gaat.

Wij vragen ons nog steeds af wanneer we dit soort shakes in Nederland gaan zien!

Verantwoord genieten | Suiker vrije smaakstoffen en natuurlijke kleurstoffen

Ondanks dat het drankje overkomt als een ware calorieën bom (340 calorieën in een standaard versie en 270 in een light versie), zijn er wel verantwoorde elementen aan toegevoegd. Zo wordt de smaak bepaald door een suikervrije limoen siroop die wordt gemaakt door een combinatie van key limoenen afkomstig uit Florida, Perzische limoenen afkomstig uit Iran en Irak en Kaffir limoenen afkomstig uit onder andere Thailand en Laos. De milde groene kleur van deze shake van Chick-Fil-A komt voort uit het gebruik van superfoods spirulina en het kruid kurkuma.

Frosted Key Lime Shake | Wanneer gaan we ‘taart shakes’ in Nederland zien?

Het drankje, met de zoete, romige en fris zure smaak van het officiële dessert wordt momenteel uitsluitend nog getest in Austin, Texas. Hier is een kleine variant van de shake verkrijgbaar voor $3,39.

Vorig jaar toen we het artikeltje over Polly’s Pies Shakes in Los Angeles schreven, vroegen we ons ook al af wanneer we dit soort shakes in Nederland gaan zien! Er zijn genoeg bakkerijen die ook ijs verkopen! Wij hebben vorig jaar tijdens een ‘vrijdagmiddagborrel’ zo’n taart shake gemaakt en de meeste collega’s werden positief verrast en we hebben ook al appeltaartijs in de schappen liggen.

Website: Chick-Fil-A

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.