Flip Sigi | Bijzonder gerecht: Sinigang Cup Noodles

15-11-2018

  • Photo received from Flip Sigi - credits FoodbeastPhoto received from Flip Sigi - credits Foodbeast

Flip Sigi is een ‘Filipijnse Taqueria’ met meerdere vestigingen in New York. Je vindt er vooral Filipijnse gerechten, maar dan gemaakt op een moderne manier, denk hierbij aan taco’s, burritos, bowls, burgers en bao buns. Jordan Andino is de chef en eigenaar en komt nu met een bijzonder nieuw gerecht: Sinigang Cup Noodles. Een combinatie van Nissin Cup Noodles en een traditionele pikante sinigang soep die is afgewerkt met een paar krokante frietjes.

Pikante Sinigang Cup Noodles

Allereerst: wat is sinigang precies? Sinigang is een soep gebaseerd op tamarinde (een plant die veel gebruikt wordt in de Indonesische en Indiase keuken), de tamarinde zorgt voor een heldere, zure smaak. Jordan Andino maakt deze soep bijzonder door er voor 3.5 uur lang rundvleesribben in te laten stoven. Dit zorgt voor een perfecte contrast tussen de soep en het vlees.

Vervolgens combineert hij dit met Nissin Cup-noodels, tomaten, lente-uitjes en wortels. Als finishing touch voegt hij er ook nog wat frietjes aan toe, die ook bestrooid zijn met tamarindepoeder. Het knapperige van de patat moet weer goed passen bij de combinatie van noodles en rundvlees. Het gerecht verbindt traditionele Filipijnse gerechten met hedendaagse Nissin Cup-noodels. Deze opvallende smaakcombinatie staat als special item op de menukaart tot het eind van deze maand bij de restaurants van Flip Sigi. Bekijk ook vooral deze video op Foodbeast.

Flip Sigi & Shuffleboard Club Brooklyn

Bij het zoeken naar achtergrond informatie over Flip Sigi en Jordan Andino kwamen we tegen dat deze maand de derde vestiging van het restaurant open gaat (al dan niet tijdelijk) in New York bij de Royal Palms Shuffleboard Club. Eerder schreven wij al over deze club in Chicago, waar in een groot oud pakhuis met en tegen elkaar het spel shuffleboard gespeeld kan worden. Je kunt het vergelijken met Airhockey hal PUCK, maar dan zonder airhockey tafels en met shuffleboard banen. Vooral leuk voor Millenials die dit soort concepten, waarbij een bepaalde sport of spel centraal staat, maar al te graag bezoeken.

Website: Flip Sigi

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.