Experimental Gastronomy | Steinbeisser x André Chiang in Amsterdam

12-4-2019

  • Andre Chiang OctaphilosophyAndre Chiang Octaphilosophy
  • Andre Chiang OctaphilosophyAndre Chiang Octaphilosophy
  • Andre ChiangAndre Chiang
  • Andre Chiang OctaphilosophyAndre Chiang Octaphilosophy
  • Het GemeenlandshuisHet Gemeenlandshuis

Op 14, 15 en 16 juni halen Steinbeisser en ‘Vereniging Hendrick de Keyser’ de Aziatische topchef André Chiang naar Amsterdam voor een nieuwe editie van Experimental Gastronomy, Steinbeisser x David Chiang. Chef André Chiang maakt een speciaal biologisch plantaardige tasting menu in samenwerking met vijftien kunstenaars die voor deze gelegenheid het onconventioneel servies en bestek gaan ontwikkelen. Experimental Gastronomy biedt een unieke ervaring, waarbij samen met de gast de grenzen van eetgewoontes worden opgezocht.

André Chiang

André Chiang is één van de meest getalenteerde, gedreven en competitieve koks ter wereld. Al gedurende de hele loop van zijn bijna 30-jarige carrière zoekt hij naar perfectie. Hij werd onlangs bekroond met de ‘Lifetime Achievement Award’ en zijn fameuze Restaurant André bereikte No. 2 in Asia’s 50 Best Restaurants, No.14 in The World’s 50 Best Restaurants en heeft 2 Michelinsterren. Chef André heeft onderzocht hoe ons vermogen om voedsel te proeven wordt beïnvloed door ons geheugen, de persoonlijke ervaringen die we in de loop van de tijd opdoen. Dit heeft ertoe geleid dat hij het culinaire principe, Octaphilosophy, heeft ontwikkeld op basis van acht hoofdkenmerken: ‘Unique, Texture, Memory, Pure, Terroir, Salt, South en Artisan’, de ruggengraat van zijn creatieve proces. Voor Experimental Gastronomy serveert hij een plantaardig (vegan) menu volledig gemaakt met ingrediënten afkomstig van biologische en bio dynamische producenten uit de Benelux, Frankrijk en Duitsland.

Experimental Gastronomy: Steinbeisser x André Chiang

Waarom eten wij zoals wij eten en kan dat ook anders? Vanuit deze vraag onderzoekt Steinbeisser nieuwe manieren om bewust te eten. Zoekende naar antwoorden creëren vijftien kunstenaars in samenwerking met Steinbeisser nieuwe vormen van bestek en servies die de conventies van dineren doorbreken. Met unieke ontwerpen gemaakt van uiteenlopende materialen zoals klei, katoen, metaal, hout en papierpulp, wordt de gast aan tafel verrast en uitgenodigd om eten vanuit een ander perspectief te benaderen. De stukken zijn exclusief te koop tijdens de diners en op jouwstore.com.

We schreven al eerder over een soortgelijk evenement in samenwerking met sterren chef Alexandre Gauthier, bekijk op deze video hoe leuk de vorige edities waren!

 

De locatie en samenwerking

Het Gemeenlandshuis is een van de bijzondere locaties die ‘Vereniging Hendrick de Keyser’ bewaart voor de toekomst en toegankelijk maakt. Omringd door water, met de oprukkende stad op de achtergrond: het statige Gemeenlandshuis Amsterdam lijkt gemaakt voor het culinaire experiment van Steinbeisser. Waar eens de dijkgraven vergaderden, worden bezoekers nu uitgenodigd zich thuis te voelen in een decor wat we vooral nog uit films kennen. Al je zintuigen worden geprikkeld bij deze kruisbestuiving van gastronomie, kunst, design en architectuur. Van der Kroft Rental werkt met Steinbeisser in dit project samen vanuit de aspiratie om onconventionele food concepten en creatieve presentaties te willen stimuleren. Geïnteresseerd in en geïnspireerd door ‘out of the box’ denkende kunstenaars draagt Van der Kroft Rental het Steinbeisser evenement een warm hart toe.

 

Website: Steinbeisser

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.