Experimental Gastronomy | Plantaardig dineren op sterrenniveau

15-3-2018

  • Steinbeisser Alexandre Gauthier
  • Alexandre Gauthier by Marie Pierre Morel
  • Alexandre Gauthier by Marie Pierre Morel
  • Alexandre Gauthier by Marie Pierre Morel
  • Alexandre Gauthier by Marie Pierre Morel
  • Steinbeisser
  • Lloyd Hotel & Cultural Embassy in Amsterdam

Steinbeisser en het Lloyd Hotel halen de Franse sterrenchef Alexandre Gauthier van het restaurant La Grenouillère naar Amsterdam voor een nieuwe editie van Experimental Gastronomy. Op 5 en 6 juni wordt een volledig plantaardige tasting menu geserveerd op onconventioneel servies en bestek, dat speciaal voor deze gelegenheid wordt ontwikkeld in samenwerking met tien kunstenaars. Experimental Gastronomy biedt een unieke ervaring, waarbij samen met de gast de grenzen van eetgewoonten worden opgezocht.

Steinbeisser haalt sterrenchef Alexandre Gauthier naar Lloyd Hotel  

Chef Alexandre Gauthier kookt in restaurant La Grenouillère in La Madelaine-sous-Montreuil (Frankrijk), bekroond met twee Michelinsterren en nummer 64 van The World’s Best Restaurants. Als jonge kok werkte hij bij verschillende beroemde Franse restaurants, maar besloot in 2003 om La Grenouillère van zijn vader over te nemen. Waar Gauthiers vader zich sterk had gemaakt voor de traditionele Franse keuken, richt zijn zoon zich met een gemoderniseerd menu voornamelijk op ingrediënten uit het seizoen. Voor Experimental Gastronomy serveert hij een puur-plantaardig menu (vegan), waarbij hij uitsluitend gebruik maakt van ingrediënten afkomstig van biologische of biodynamische teelt uit Nederland, België, Duitsland en Frankrijk.

Experimental Gastronomy

Waarom eten wij zoals wij eten, en kan dat ook anders? Vanuit deze vraag verkent Steinbeisser nieuwe manieren om bewust te eten. Zoekende naar antwoorden creëren tien kunstenaars in samenwerking met Steinbeisser nieuwe gebruiksvoorwerpen die de conventies doorbreken. Met unieke ontwerpen gemaakt van uiteenlopende materialen zoals klei, glas, hout en papierpulp, wordt de gast aan tafel verrast en uitgenodigd om eten vanuit een ander perspectief te benaderen. Het bestek is gemaakt door Sharon Adams, Nils Hint en Sophie Hanagarth en het servies door Aino Nebel, Tomasz Niedziolka, Nuala Clooney, Kaye Winwood, Myung Urso, Willemijn de Greef en Jolan van der Wiel. We schreven al eerder over Steinbesser toen zij hun webshop ‘Jouw…’ openden, hier verkopen zij hun Steinbesser Collection.

Het diner vindt plaats bij het Lloyd Hotel op de Oostelijke Handelskade 34 in Amsterdam op 5 en 6 juni 2018 en begint om 19.00 uur. Reserveren kan via info@steinbeisser.org.

 

Website: Steinbesser & Lloyd Hotel

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.