Een Airbnb overnachting in de iconische Moulin Rouge windmolen

5-5-2022

 • Airbnb X The Moulin Rouge - a night back in timeAirbnb X The Moulin Rouge - a night back in time
 • Airbnb X The Moulin Rouge - a night back in timeAirbnb X The Moulin Rouge - a night back in time
 • A special Airbnb stay at the Moulin RougeA special Airbnb stay at the Moulin Rouge
 • A special Airbnb stay at the Moulin RougeA special Airbnb stay at the Moulin Rouge
 • A special Airbnb stay at the Moulin RougeA special Airbnb stay at the Moulin Rouge
 • Airbnb X The Moulin Rouge - a night back in timeAirbnb X The Moulin Rouge - a night back in time

De Moulin Rouge heeft recent de kamer onthuld in de iconische rode windmolen die weelderig is ontworpen om gasten terug in de tijd te voeren naar het einde van de 19e eeuw. Weinigen zijn op de hoogte van de ruimte in de molen, die nog nooit open is geweest voor het publiek en nu te boeken is voor één overnachting op Airbnb. Het interieur van de molen is omgetoverd tot een op een Belle Époque geïnspireerde boudoir, die doet denken aan het cabarettijdperk. Gasten krijgen een kijkje achter de fluwelen gordijnen van de legendarische bezienswaardigheid, inclusief backstage toegang tot het theater, een traditionele Franse drie-gangen maaltijd, de beste plaatsen tijdens de veelgeprezen show Féerie van de Moulin Rouge en een overnachting in de iconische molen, allemaal voor slechts €1 per nacht.

Gasten kunnen zich aanmelden om de drie individuele nachten op 13, 20 en 27 juni te boeken vanaf dinsdag 17 mei, 19:00 (Central European Summer Time) op airbnb.com/moulinrouge. Meer details over deze spectaculaire deal in het artikel.

Leestijd: 2 minuten

Over het Airbnb verblijf in deze iconische windmolen in Parijs

Bij aankomst worden gasten getrakteerd op een zorgvuldig samengestelde avond ontworpen om de grandeur van het illustere cabaret te omhelzen. Hoogtepunten zijn onder andere:

 • Een privérondleiding door de Moulin Rouge: de geschiedenis, de kostuumontwerpers en een kijkje nemen backstage.
 • Een aperitief op het romantische dakterras gevolgd door het Belle Époque menu met drie gangen bereid door chef Arnaud Demerville. En de volgende ochtend een klassiek Parijse petit déjeuner!
 • Een meet en greet met hoofddanseres en Airbnb Host, Claudine Van Den Bergh in haar kleedkamer en foto’s op het podium met de cast van de show.
 • De beste plaatsen van het huis tijdens de Moulin Rouge show, Féerie: een fantasiewereld van veren en Franse weelde, met sensationele optredens, weelderige decors en originele muziek.

En natuurlijk een onvergetelijke overnachting in de beroemde rode windmolen!

De gastvrouw van de drie individuele Airbnb overnachtingen voor twee personen

Hoofddanseres Claudine Van Den Bergh opent de deuren van de bijzondere locatie en is gastvrouw voor de individuele overnachtingen voor telkens twee gasten op 13, 20 en 27 juni. “Het bijwonen van een show in de Moulin Rouge biedt een ontsnapping aan het alledaagse en een bijzondere onderdompeling in de glamour en grandeur van de Franse Music Hall. Het op de Belle Époque geïnspireerde interieur van onze geliefde windmolen gaat gasten meevoeren naar het tijdperk waarin dit tijdloze cabaret is ontstaan”, aldus Claudia.

Over de ruimte in de Moulin Rouge

De Moulin Rouge, gelegen in het hart van Montmartre, is vooral bekend als de geboorteplaats van de Franse Cancan, een heerlijk energiek cabaret en een voorstelling die symbool staat voor het Belle Epoque tijdperk. Bij het herscheppen van de decoratieve en stilistische details van deze tijd in de geschiedenis, werkte Airbnb samen met de beroemde 19e-eeuwse Franse historicus, Jean-Claude Yon, om de molen authentiek te renoveren, precies zoals het zou zijn geweest. “De Belle Époque was een tijd waarin de Franse cultuur en kunst bloeiden – en geen bezienswaardigheid is meer iconisch voor die periode dan de Moulin Rouge. Deze geheime kamer in de beroemde windmolen van het cabaret is ontworpen om u mee te nemen op een authentieke reis terug in de tijd om de Franse hoofdstad van kunst en plezier te ervaren tijdens een moment in de geschiedenis”, aldus Jean-Claude Yon.

Gedurende zijn kleurrijke geschiedenis is de molen – die werd gebouwd in 1889 als een knipoog naar de landelijke oorsprong van de plek en drie decennia later werd herbouwd na een brand – nog nooit eerder opengesteld voor het publiek, tot nu. De gelukkigen die de overnachting mogen meemaken reizen terug in de tijd:

 • Een weelderig boudoir gevuld met exquise art nouveau-elementen, waaronder een miniatuur papieren podium om gasten onder te dompelen in de geest van The Cabaret.
 • Een kleedkamer met glamoureuze accessoires uit de Belle Epoque, waaronder vintage kostuums, geurende parfums en uitbundige brieven van bewonderaars.
 • Een privé dakterras versierd met een sierlijke pagode en tuinmeubelen die kenmerkend zijn voor die tijd – een ideale setting voor een après show cocktail!

Over de Moulin Rouge

De Moulin Rouge, opgericht in 1889 en vereeuwigd door Toulouse-Lautrec, viert dit jaar zijn 133ste verjaardag! De cast van 60 artiesten van 14 verschillende nationaliteiten treden elke avond twee keer op in de show “Féerie”, een bijzondere show in de grote traditie van de Franse Music-Hall met 1000 kostuums van veren, strass en pailletten, weelderige decors in glinsterende kleuren en de beroemde Franse Cancan… Een uitzonderlijke show die elk jaar meer dan 600.000 toeschouwers van over de hele wereld verwelkomt! Voor velen een must-do wanneer je in Parijs bent!

Over Airbnb

Airbnb werd geboren in 2007 toen twee verhuurders drie gasten verwelkomden in hun huis in San Francisco, en is sindsdien uitgegroeid tot 4 miljoen verhuurders die meer dan 1 miljard gasten verwelkomden in bijna elk land over de hele wereld. Elke dag bieden verhuurders unieke verblijven en one-of-a-kind activiteiten die het mogelijk maken voor gasten om de wereld te ervaren op een meer authentieke, verbonden manier.

We schreven al eerder over andere Airbnb overnachtingen zoals die in Malibu, het Barbie Dreamhouse voor het ultieme fan verblijf.

Website: Airbnb

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.