DJ Franky Sticks ontwerpt het Duvel Designer Glas 2022

28-7-2022

  • Duvel x Franky Sticks glas - credits NiekhageDuvel x Franky Sticks glas - credits Niekhage
  • Duvel x Franky Sticks glasDuvel x Franky Sticks glas
  • Duvel x Franky Sticks giftpackDuvel x Franky Sticks giftpack

Voor het Duvel Designer Glas 2022, de nieuwste editie van de Duvel Collection, werkt Duvel samen met Rotterdamse illustrator en DJ Franky Sticks. Wat hem betreft is beweging waar het allemaal om draait – of het nu muziekgolven, mensen op de dansvloer of lijnen op een doek zijn. Bij iedere beweging kan er iets nieuws, iets eigenzinnigs, iets duivels ontstaan. Zo vinden Franky Sticks en Duvel elkaar op het snijvlak van creëren, experimenteren en innoveren. Het nieuwe glas is vanaf 5 september verkrijgbaar en wordt op donderdag 1 september gelanceerd tijdens een door Franky Sticks gehoste jamsessie in zijn geliefde Rotterdam.

We schreven er toevallig deze week nog over: een speciaal glas dat de mensen mee naar huis kunnen nemen. De Duvel Collection is zo’n voorbeeld, bij aankoop van een 4-pack krijg je 1 Duvel x Franky Sticks glas cadeau. Het blijft ook voor bars of restaurants leuk om een speciaal glas te ontwikkelen dat je mee naar huis kunt geven! Of een bijzondere houder waar je een glas in kunt zetten? Bekijk dit artikeltje voor meer details.  

Leestijd: 2 minuten

Spelen met contrast op het Duvel Designer Glas 2022

Franky Sticks is een echte Rotterdamse artiest. Hij is rauw, eigenzinnig, daadkrachtig en beschikt over een enorme passie voor creatie. Van jongs af aan trekken zowel draaitafels als verftubes zijn aandacht: “Alles wat ik doe komt voort uit een bepaalde flow. Een vibratie. Uit een behoefte om iets te maken. Of het nou met een stift op papier, een kwast op doek of een naald in de groef van een plaat is. Pionieren en uitdagingen aangaan is wat ik het liefste doe en dat is waar Duvel en ik elkaar gevonden hebben. Ik maak graag optimaal gebruik van vormen en details. Het ontwerp is geïnspireerd op muziek en de optredens waar ik mijn eerste biertjes dronk. De muziek, de trillingen van de bass die door het glas en je lichaam heen vloeien. Eigenlijk de golven of life, alles wat we aanraken komt daar uit voort. Het Duvel Designer Glas 2022 is deels gevuld met bier en deels met schuim en lucht, het ontwerp met de waves speelt met dit contrast en brengt zo de zwevende karakters in beweging.”

Devil in the details

Pionieren zit Duvel-brouwers in de genen. Een eeuw geleden smokkelden ze gist mee uit Schotland om het unieke bier te kunnen ontwikkelen. Duvel zoals we dat nu kennen is het resultaat van een lang proces van jezelf steeds opnieuw uitvinden en elke keer weer nieuwe processen uitproberen. Alles voor de best mogelijke smaak. The devil is in the details… Sinds 2007 biedt Duvel een podium aan bijzondere kunstenaars en artiesten om hun creatieve brein los te laten op dat iconische glas. Eerder gingen onder andere Piet Parra, Morrison Schiffmacher en FAKE, Franky voor.

Over Franky Sticks

Franky Sticks is de artiestennaam van illustrator en DJ Frank Stok. Zijn stijl kenmerkt zich door vloeiend lijnenwerk in combinatie met een levendig kleurenpallet. Het speelse en tegelijkertijd bedachtzame werk heeft iets tijdloos en is geïnspireerd op het diverse landschap en bloeiende mix aan culturen van Rotterdam. Handmannetjes zijn een herkenbaar onderdeel van zijn kunstwerken. Franky’s portfolio omvat muurschilderingen, digitale illustraties, sculpturen, schilderijen en prints. Als DJ staat hij al meer dan acht jaar achter de draaitafels in clubs en op festivals en evenementen.

Prijs en verkrijgbaarheid

Het Duvel Art Glas ontworpen door Franky Sticks, is vanaf 5 september verkrijgbaar bij diverse cafés, supermarkten en slijterijen als tijdelijk cadeau. Check hun website voor meer info.

Over de Duvel Collection

Voor Duvel Collection brengen een reeks internationale artiesten hun meest creatieve designs aan op en rond het Duvelglas. Het resultaat is een gelimiteerde oplage kunstobjecten. In 2010 mochten Parra, Eley Kishimoto en Denis Meyers zich uitleven op het glas. Nadien volgden onder andere Stefan Glerum, Morrison Schiffmacher, FAKE en nu dus voor het Duvel Designer Glass 2022, Franky Sticks uit Rotterdam. Voor een highlight-overzicht van artiesten die Franky Sticks voorgingen, check de Duvel Art Gallery video hieronder.

Bron: Duvel Moortgat

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.