De Thuisborrel Club Conscious Edition | ‘Bewustere’ cocktails, maar minstens net zo lekker

11-6-2021

  • De Thuisborrel Club Conscious Edition
  • De Thuisborrel Club Conscious Edition - Campari Sour
  • De Thuisborrel Club Conscious Edition
  • De Thuisborrel Club Conscious Edition
  • De Thuisborrel Club Conscious Edition- Mr.Smith

Minder drinken en bewuster omgaan met alcohol is al een tijdje gaande en dat is ook De Thuisborrel Club niet ontgaan. Het initiatief dat samenwerkt met Nederlands’ beste cocktailbars lanceert samen met oneUNIT De Thuisborrel Club Conscious Edition: een cocktailbox gevuld met verrassende cocktails die allen niet meer dan één unit alcohol bevatten. oneUNIT zet zich al langer in om het bewustzijn bij de consument te vergroten en daagt bartenders en amateurshakers uit creatieve cocktails met maar één unit – 12,5 milliliter – te creëren. Ben jij al langer fan van deze trend en ontwikkelde je al eerder zelf  een low-abv cocktailrecept?  Bestel dan niet alleen deze box, maar schrijf je tevens in voor de consumentenronde van de oneUNIT-competitie die plaatsvindt op 27 juni a.s.

In het artikeltje meer informatie over de inhoud van de cocktailbox (o.a. een ‘Mesjogge’, een ‘Campari Sour’ en een ‘La Neta’) en over hoe je kunt deelnemen aan de oneUNIT-competitie.

Leestijd: 1 minuut

Cocktailbox met low-ABV cocktails

We zijn steeds bewuster bezig met onze leefstijl en keuzes die daarbij horen. En dat geldt ook voor de hoeveelheid alcohol die we met zijn allen consumeren; dat is dus een stuk minder. Gelukkig kun je nu ook thuis genieten van verschillende low-ABV cocktails met De Thuisborrel Club Conscious Edition. Cocktails met een lager alcoholpercentage zijn namelijk minstens zo lekker als ‘standaard’ cocktails en net even een tikkie beter voor je welzijn. De Thuisborrel Club ontwikkelde de box samen met oneUNIT, een initiatief van SpiritsNL, de branchevereniging van importeurs en producenten van gedistilleerde dranken. In een maatschappij waarin gezondheid en verantwoord leven tenslotte steeds belangrijker worden, wil SpiritsNL door middel van deze campagne het bewustzijn bij Nederlanders vergroten. Zo bevat een klassieke ‘Cosmopolitan’ al gauw 2,3 unit alcohol, dat wil zeggen bijna 30 milliliter. Veel Nederlanders zijn zich niet bewust van de hoeveelheid alcohol die ze binnenkrijgen. SpiritsNL brengt daar graag verandering in.

De Thuisborrel Club Conscious Edition

De cocktailbox bestaat uit acht cocktails die maximaal één unit alcohol bevatten, oftewel 12,5 milliliter alcohol wat gelijk staat aan één glas bier of wijn. Zes vaststaande cocktailrecepturen worden ter beschikking gesteld door de populaire cocktailbars Mr. Smith, Bricks “Hooch & Brew” en Bar Mokum. Daarnaast worden er nog twee aangeleverd door de bartender die voorgaande bartenderronde van de oneUNIT-competitie heeft gewonnen. Onder de ‘vaste’ cocktails bevinden zich onder andere een ‘Mesjogge’ met kleine hoeveelheden Genever, Carpano Anitca Formula en ginger ale, een ‘Campari Sour’ met Campari, vlierbloesemsiroop en eiwit en een ‘La Neta’ met Montelobos mezcal, Martini Floreale en Arizona Green Tea. De cocktailbox bevat – voor zover mogelijk – de ingrediënten voor alle cocktails. Het is alleen nog aan jou om ze shaken.

De Thuisborrel Club Conscious Edition is te bestellen via de website van De Thuisborrel Club.

oneUNIT-competitie

Sta je bekend als fervent shaketalent en vind je dat de buitenwereld daar ook van moet kunnen genieten? Ook dit jaar is er weer een glansrol weggelegd voor amateurshakers tijdens de consumentenronde van de oneUNIT-competitie op 27 juni a.s. Tijdens de consumentenronde – die plaatsvindt in The Rum Club in Utrecht – zullen zes zorgvuldig geselecteerde finalisten elkaar proberen af te troeven met een door hen ontwikkelde oneUNIT-cocktail met maar één unit pure alcohol. De geselecteerde hobbyisten tonen hun cocktails én shake skills tijdens het event aan een jury die bestaat uit – de vooraanstaande bartenders – Mads Voorhoeve, Alice Razzi, Kayla Across en Stefano Spelta. Zij zullen vervolgens een winnaar kiezen die naar huis gaat met een welverdiende award. Ook mag hij of zij plaatsnemen in een van de felbegeerde jurystoelen tijdens de grote bartenderfinaleronde die plaatsvindt tijdens de Horecava 2022. Bang dat je over niet genoeg kennis beschikt? Geen paniek, professionele ervaring is niet per se nodig, met een hoop fantasie en genoeg lef kom je al een heel eind.

Aanmelden voor de oneUNIT-consumentenronde kan tot 20 juni a.s. via de website, waar ook de spelregels te vinden zijn. Meer informatie is eveneens te vinden op het Instagramaccount van oneUNIT, waar regelmatig cocktailrecepten en kennis wordt gedeeld.

Website: De Thuis Borrel Club

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.