De Snertkroket

15-1-2016

Friofood heeft op de Horecava de Snertkroket geïntroduceerd. Een Hollandse Snertkroket voor in de wintermaanden. Misschien een aanvulling op je snackassortiment voor de komende, hopelijk koude weken!

Typisch Nederlandse gerecht verwerkt in een kroket

Het typische Nederlandse gerecht erwtensoep verwerkt in een kroket: de Snertkroket. Deze echte winterse kroket is gevuld met een romige ragout gemaakt van het beste van erwtensoep. Gevuld dus met groenten zoals spliterwten, wortel en echte stukjes rookworst in en krokant korstje. Aanbevolen wordt om de Snertkroket te serveren op een desem roggebol of gewoon als snack tussendoor. Wij plaatsen de Snertkroket in ons overzicht van varianten op de oer-Hollandse kroket.

Ontwikkelaar van de Snertkroket

Deze winterse lekkernij is ontwikkeld door Harold Swinkels, die al als 15 jarig jongetje droomde van zijn eigen krokettenfabriek. Hij bereid zijn producten op ambachtelijke wijze met de beste ingrediënten en gebruikt traditionele recepten die al door zijn vader gebruikt werden. Van zijn vader leerde hij de kneepjes van het vak. De Snertkroket is één van de varianten die wordt verkocht via Frio Food.

#CreatiefmetKroket

Natuurlijk zijn er meerdere bedrijven die Snertkroket maken maar toevallig werden wij op Frio Food gewezen tijdens de Horecava. Maar er zijn nog veel meer varianten…  Dus serveer jij in een gerecht een ‘eigen variant’ bitterbal of kroket? Wij horen het graag en vermelden het in onze social media kanalen onder de noemer #CreatiefmetKroket. Zo hebben wij recent bij Bistro Sharlot in Ulvenhout een heerlijk voorgerecht gegeten van 2 mini kroketjes, gemaakt van polenta en eekhoorntjesbrood geserveerd op bietjes en linzen. Hierover hebben wij natuurlijk getwitterd! Stuur een foto en een indicatie van je ingrediënten en wij plaatsen het op Facebook en Twitter.

Website: FrioFood

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.