De eerste modulair geautomatiseerde pizzakeuken | Picnic Works™ & ContekPro Partner

7-11-2022

  • Picnic Works™ and ContekPro partner to deliver the first modular automated pizza kitchenPicnic Works™ and ContekPro partner to deliver the first modular automated pizza kitchen

Picnic Works, een in Seattle gevestigde ontwikkelaar van keuken automatiseringstechnologie, heeft recent aangekondigd te gaan samenwerken met ContekPro, een in Portland gevestigde fabrikant van modulaire keukens. Het partnerschap verenigt de sterke punten van beide bedrijven om in de fabriek gebouwde pizzakeukens te creëren voor commerciële foodserviceproviders. Het gezamenlijke aanbod is sneller te implementeren, probleemloos te lanceren, kostenefficiënter dan het herinrichten van een bestaande keuken, en heeft minder impact op het milieu, terwijl de modulair geautomatiseerde pizzakeuken winstgevender is voor de eigenaren.

Leestijd: 3 minuten

100 pizza’s per uur maken met slechts één keukenmedewerker

Het partnerschap biedt klanten een kant-en-klare oplossing om een professionele pizzakeuken op maat te implementeren en te installeren. De in de fabriek geassembleerde keukens maken gebruik van de nieuwste energiebesparende modulaire bouwtechnieken en stellen exploitanten in staat om op basis van hun behoeften aanpassingen door te voeren. ContekPro gaat de keukens produceren met een geïntegreerd Picnic Pizza Station dat robot-automatisering gebruikt om tot 100 pizza’s per uur te assembleren met slechts één keukenmedewerker. De samenwerking biedt foodservice-exploitanten een manier om snel keukens te bouwen en tijd, geld en arbeid te besparen.

“Keukeninnovatie kan helpen de winst te verhogen, afval en exploitatiekosten te verminderen en de gasttevredenheid te verbeteren”, aldus Scott Erickson, CMO van Picnic. “Picnic en ContekPro delen een visie om te innoveren voor de toekomst van foodservice. Door de snel opgebouwde modulaire keukens te combineren met het Picnic Pizza Station kan een nieuw restaurant 50% sneller geopend worden dan voorheen. Dit betekent dat spookkeukens, sport- en evenementenlocaties en QSR’s in recordtijd aan de slag kunnen en vanaf dag één geld besparen.”

“ContekPro biedt een alternatief voor de traditionele keukens. De foodservice-industrie verandert, de eisen van de klant ontwikkelen en we zijn na de pandemie een nieuw bouwtijdperk ingegaan. Wij produceren kant-en-klare producten die moderne exploitanten omarmen en kosteneffectieve en milieuvriendelijke opties bieden”, aldus Reda Attahri, medeoprichter van ContekPro. “De samenwerking met Picnic is een manier om kant-en-klare, end-to-end pizza-concepten van hoge kwaliteit aan te bieden aan spookkeukens, stadions, QSR’s, amusementscentra, of elke locatie waar snelheid naar de markt, schaalbaarheid en winstgevendheid belangrijk zijn.”

Het Picnic Pizza Station maakt deel uit van de eerste modulaire geautomatiseerde pizzakeuken

Het Picnic Pizza Station stelt zelfstandig pizza’s samen en is volledig aanpasbaar voor elke bestelling – nadat een kok het deeg heeft geladen, zorgt het Picnic Station voor het aanbrengen van de saus, kaas, vers gesneden peperoni en extra toppings. De afgewerkte pizza’s kunnen vervolgens in de ovens van de keuken worden gebakken. Elk uur kan het Picnic-station tot 100 pizza’s klaarmaken, met 80% minder voedselverspilling dan bij traditionele bakvormen. De Picnic-technologie kan worden geïntegreerd met de POS-apparatuur van de keuken en met mobiele bestelplatforms. Het Picnic Pizza Station is NSF en ETL/UL gecertificeerd en wordt ondersteund met cloud-based software en over-the-air firmware-updates. Het klantenbestand voor het Picnic Pizza Station omvat leveranciers van managed foodservice Compass, Chartwells en Sodexo Live!, Domino’s Pizza Enterprises, Texas A&M University, The Ohio State University, SeaWorld en talrijke regionale pizzeria’s. Er komen wekelijks nieuwe klanten bij.

ContekPro

ContekPro maakt gebruik van geavanceerde software en eigen toepassingen om een efficiënte en duurzame productie te runnen. De modulaire keukens worden ontworpen en geproduceerd in de VS. ContekPro richt zich op voorspelbare planning, transparante processen en kosten nauwkeurigheid terwijl de keukens 50% sneller worden geproduceerd dan traditionele bouwmethoden. Het bedrijf gebruikt milieubewuste productiemethoden in een gecontroleerde omgeving om de CO2 voetafdruk, de bouw en het waterafval bij elke eenheid te verminderen. Met meer dan 150 projecten bij klanten in de VS, het Caribisch gebied en Afrika omvat de lijst van ContekPro-klanten SeaWorld, Boyne Resorts, Discovery Land, Providence Health & Services, het Amerikaanse leger en Fluor Construction.

Het partnerschap om de geautomatiseerde pizzakeuken te creëren

De samenwerking tussen Picnic en ContekPro markeert een slimme, klantgerichte kant-en-klare oplossing voor restauranthouders en horecaondernemers die snel en gemakkelijk een pizzazaak willen openen of uitbreiden. De bedrijven bieden een lagere CO2-voetafdruk van productie tot exploitatie, een effectieve manier om een pizzakeuken op te starten of te verbeteren, en een innovatieve benadering van keukenoperaties.

We schreven al eerder over verschillende andere gerobotiseerde pizzasystemen, zoals Zume Pizza en de gerobotiseerde pizzeria Piestro.

Website: Picnic Works™ and ContekPro

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.