Zume Pizza | Pizza’s van de toekomst

8-3-2017

Zume Pizza is een start-up in Amerika waar robots en mensen samenwerken om de meest lekkere pizza’s te bezorgen bij klanten. Hiermee kan er bespaard worden op personeelskosten maar tegelijkertijd ook een snellere leveringstijd gegarandeerd worden. De start-up stond onlangs op nummer één in de lijst van meest veelbelovende start-ups van het CNBC.

Zume Pizza

Het is onvermijdelijk dat robots en machines in de toekomst werkzaamheden van ons over zullen nemen. In de ene sector sneller dan de andere. De horeca zal voor een groot gedeelte mensenwerk blijven, toch zijn er werkzaamheden die gedaan kunnen worden met behulp van een robot. Deze start-up in Silicon Valley is hier het bewijs van.

De werkzaamheden zijn duidelijk verdeeld in de productiekeuken van Zume Pizza. Na een binnenkomende bestelling staat er een chef die het pizzadeeg zo plat mogelijk maakt om dit vervolgens op de loopband te leggen. Op de loopband is het een robot die de pizzasaus erop gooit en vervolgens zorgvuldig over de pizza verspreidt. De pizza vervolgt zijn weg en komt nu weer chefs tegen die er kaas en andere toppings overheen doen. Robot nummer twee maakt het af door de pizza op te pakken en in de oven te plaatsen. Een mooie wisselwerking tussen mens en robot.

In de toekomst is het de bedoeling dat de pizza’s voorbereid worden in de productiekeuken maar pas gebakken worden in de bestelwagen. In de bestelwagen die in de toekomst gebruikt zal worden zitten 56 mini ovens waar pizza’s in kunnen. Dit betekent niet alleen dat de leveringstijd flink omlaag gaat, ook heb je als klant op deze manier altijd een warme afgebakken pizza.

Toekomst

Robots zullen we in de toekomst steeds vaker tegenkomen op de werkvloer, het zal echter nog vele jaren duren voordat deze technieken voor iedereen toegankelijk en betaalbaar zijn. Daarbij blijft de horeca echt mensenwerk, volledig automatiseren zal ten koste gaan van de charme en gastvrijheid in het vak.

Bron: Bloomberg

Website: Zume Pizza

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.