Coronaproof dineren in oude skigondels bij de Mountain Tap Brewery

26-2-2021

  • Mountain Tap Brewery
  • Mountain Tap Brewery
  • Mountain Tap Brewery
  • Mountain Tap Brewery
  • Mountain Tap Brewery

Tijdens de eerste lockdown hadden wij hier natuurlijk al de 2-persoons kassen voor het coronaproof dineren bij MediamaticEen gave keuze om kassen op hun terras te creeren en één die we vaker zien in diverse maten. Het lijkt op de doorzichtige pods die gebruikt worden als hotelkamers of als kleine privécabines om te dineren op terrassen en rooftops die natuurlijk ook coronaproof zijn. Nu hebben wij oude skigondels gespot bij de Mountain Tap Brewery, gelegen in het skigebied van Streamboat Springs, Colorado. Hier zijn de winterse temperaturen vaak onder het vriespunt en kan het behoorlijk sneeuwen. Ook zij werden geconfronteerd met een beperkte binnen capaciteit door de COVID-19 pandemie en dus hebben zij deze winter hun terras ‘geopend’ op een creatieve manier, door er  oude gondels op te zetten waar je met maximaal 4 gasten in kunt samenkomen.  Leuk idee voor restaurants in de Europese skigebieden? We hebben in het verleden al sauna’s gespot in oude gondels en in 2009 hebben we een artikel geschreven over s ’werelds kleinste restaurantde Genussgondel in Fiss, Oostenrijk, waar men kon genieten van een driegangendiner met maximaal 4 personen, in een gondel met uitzicht op de omgeving. Toen ik begon met skiën in de jaren zeventig, waren de eerste liften die gebruikt werden in Italië open ‘bakjes’. Die zouden nu buiten gebruikt kunnen worden bij apres-ski tenten om de anderhalve meter te garanderen! 😉 ^Marjolein 

Coronaproof dineren in oude skigondels 

De skigondels brachten voorheen skiërs op-en-neer bij Killington Ski Area in Vermont. Het skigebied moderniseerde de cabines op hun K1 lift in 2018, en de oude cabines gingen uiteindelijk naar Colorado. Mountain Tap Brewery werkte samen met een bedrijf gespecialiseerd in het restaureren van skigondels, The Gondola Shop in Fruita, ColoradoHet grotendeel van de mechaniek in de cabines- zoals de deur mechanismes en de kabels- werden verwijderd. Er werden heaters, lampjes, een tafel en een bluetooth speaker in geïnstalleerd, alleen het originele zitgedeelte van de skigondels is intact gebleven. 

“2020 was een uitdagend jaar voor bedrijven, om het op zijn zachtst uit te drukken” zei Mountain Tap Brewery brouwmeester en mede-eigenaar Rich Tucciarone. “De winter ingaan met beperkte ruimte binnen was ontmoedigend. Daarnaast wilden we wat plezier hebben met dit unieke concept, de drie gondels leveren wat extra zitplekken op met in achtneming van de sociale afstandsmaatregelen en gasten vinden het leuk! 

Alhoewel de pandemie de oorzaak is van het gebruik van de oude skigondels, denken de eigenaren van Mountain Tap Brewery dat de cabines hen ook zullen helpen om hun winstgevendheid te verhogen tijdens de volgende winters. Ze zijn gaan samenwerken met de City of Streamboat Springs om permanent een vergunning te krijgen zodat ze elke winter de gondola’s kunnen gebruiken op het terras. 

“Meer dan de helft van onze zomerse zitplekken zijn buiten op het terras”, zei de general manager van Mountain Tap Brewery, Jeff Goodhand. “Ruimte en zitplekken zijn altijd de beperkende factoren in de wintertijd, zelfs zonder restricties. Gedurende deze pandemie zijn wij gaan focussen op het positieve wat ook voortkomt uit deze tijden. Met uitdagingen komen ook kansen, en wij vonden het  erg leuk om onze gasten deze winter een totaal nieuwe ervaring te kunnen bieden! 

Website: Mountain Tap Brewery

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.