Conscious Hotels opent hun kleinste hotel tot nu toe

27-10-2023

  • Conscious Hotels opens their smallest hotel to date - Bee ConsciousConscious Hotels opens their smallest hotel to date - Bee Conscious
  • Conscious Hotels Vondelpark - credits Cindy van ReesConscious Hotels Vondelpark - credits Cindy van Rees

In samenwerking met bioloog, dierenactivist en vegan chef Dennis Vink opent Conscious Hotels hun kleinste hotel tot nu toe: een bijenhotel op het dak van Conscious Hotel Vondelpark in Amsterdam.

Leestijd: 1 minuut

Nationale Klimaatweek actie van Conscious Hotels

Tijdens de Nationale Klimaatweek van 30 oktober tot en met 5 november 2023 gaan de deuren van een wel heel speciaal hotel open in Amsterdam. Op het tuindak opent Conscious Hotel Vondelpark in samenwerking met BeeGrateful op 30 oktober een nieuw bijenhotel.

Bijwustzijn

Om mensen bewuster te laten worden van de belangrijke rol die bijen in onze wereld spelen, is de duurzame hotelketen een samenwerking aangegaan met Dennis Vink en BeeGrateful. BeeGrateful is ontstaan uit de wil om steden te vergroenen en zo de biodiversiteit te vergroten op een creatieve en inspirerende manier. Naast het bijenhotel op het dak van Conscious Hotel Vondelpark, zullen Dennis en Conscious Hotels tijdens de Nationale Klimaatweek op verschillende manieren laten zien hoe makkelijk het is om ook je eigen balkon, tuin of dakterras bij-vriendelijk te maken. Bijenhotels zijn cruciaal om deze bestuivers te ondersteunen en zo de biodiversiteit te bevorderen.

Duurzaam als standaard

Dit initiatief komt niet uit de lucht vallen. Conscious Hotels is de eerste duurzame hotelketen van Nederland en doet zijn naam eer aan. Alles in de hotels en restaurants is zo duurzaam mogelijk. Zo zijn alle meubels gerecycled, tweedehands of gemaakt van duurzame materialen, wordt er schoongemaakt zonder chemicaliën, gaan ze zuinig om met water en is al het eten en drinken 100% biologisch. Dit zijn maar een paar voorbeelden. Zo heeft het eerdergenoemde Conscious Hotel Vondelpark een daktuin waar de bijen zich ongetwijfeld meteen thuis zullen voelen.

We schreven o.a. in 2019 over de koffiekopjes van Kaffeeform die op dat moment ook bij Conscious Hotels in Amsterdam werden gebruikt.

Website: Conscious Hotels

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.