Coffee jelly | een nieuwe rage in Japan

4-10-2016

In april schreven we over de raindrop cake. Of dit nu echt een cake is of een hapje water doet er niet toe, het was een hot topic in New York City! Nu hebben we wat nieuws gespot in Japan, coffee jelly, wat precies is wat het zegt: gelei gemaakt van koffie, overgoten met room.

Coffee jelly bij Starbucks in Japan

Hoewel jelly natuurlijk al heel lang bekend is al dessert duikt de coffee jelly nu opeens op in diverse koffieketens in Japan. Wij denken dat als je van jelly houdt, koffie wel wat toevoegt als nieuwe smaak. Indien gemaakt van een lekkere espresso zouden wij het ook nog wel lekker kunnen vinden. Gegarneerd met slagroom, kun je het zelfs als cafeïnerijke verrassing bij het ontbijt serveren.  Het is makkelijk te maken; gewoon lekkere koffie zetten, mengen met suiker en gelatine poeder, in de koelkast zetten en zodra het is opgestijfd in blokjes snijden. Daarna een schep slagroom erop, echt simpel om te maken. We spotte ‘het drankje’ van Starbucks Japan op hun twitter-account. Starbucks serveerde coffee jelly met custard en Frappuccino in de maanden juli en augustus.

Op de website van de Huffington Post, een instructievideo over hoe je dit Starbucks drankje met Coffee jelly thuis kunt maken. Hier boven een instructievideo hoe je koffie gelei moet maken.

Bron: Huffington Post

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.