Chipotlane Digital Kitchen | Opent Chipotle de eerste ‘’grey kitchen’’?

21-12-2021

  • Chipotle Digital KitchenChipotle Digital Kitchen
  • Chipotle Digital Kitchen
  • Chipotle Digital KitchenChipotle Digital Kitchen

Dit nieuwe format zal exclusief online bestellingen verwerken voor afhaal en bezorging. Chipotole Mexican Grill kondigde recent hun eerste Chipotlane Digital Kitchen restaurant aan in Cuyhago Falls, Ohio. Dit nieuwe restaurant-prototype heeft een Chipotlane en een “walk-up window” om efficiënt je digitale bestelling op te kunnen halen. Het restaurant zal later deze maand worden geopend. Chipotle’s tweede digitale restaurant prototype serveert gasten die die al van tevoren online hun bestelling hebben geplaatst via de Chipotle app of Chipotole.com, en andere partners waarbij je hun gerechten kunt bestellen.

Je kunt er ter plekke niet binnen eten, er is echter wel een terras buiten, een soort van ‘grey kitchen’ in plaats van een ‘dark kitchen’.

Leestijd: 2 minuten

Chipotlane Digital Kitchen Design

De Chipotlane Digital Kitchen voetafdruk is kleiner dan een traditionele Chipotlane, zonder zitruimte voor gasten of een wachtrij. De keuken is uitgerust met een systeem dat is gewijd aan de online geplaatste bestellingen via de app, website of partners waarbij je Chipotle gerechten kunt bestellen. Gasten en bezorgers kunnen hun digitale bestelling ophalen bij de Chipotlane drive-thru of bij het zogeheten “walk-up window”, een raampje waar je je bestelling te voet kunt afhalen. Het nieuwe restaurant biedt ook zitplaatsen op een terras zodat gasten daar van hun maaltijd kunnen genieten.

“Chipotlanes zijn een belangrijke groeistrategie voor het merk,” zegt Tabassum Zalotrawala, Chief Development Officier van Chipotle. “Ons portfolio van ongeveer 300 Chipotlanes presteert over de hele linie met de hoogste marges, dus we blijven ons restaurantontwerp ontwikkelen met formats zoals de Chipotlane Digital Kitchen om onze groeiende digitale business te vergroten.”

Chipotlane prestaties en groei

Sinds de lancering in begin 2018 blijft het Chipotlane-format de toegang, het gemak en de tevredenheid voor gasten verbeteren. Nieuwe restaurants met een Chipotlane openen met ongeveer 15% hogere omzet in vergelijking met niet-Chipotlanes die in dezelfde periode zijn geopend.

Met bijna 3.000 restaurants vandaag en een lange termijn doel van 6.000 locaties in Noord-Amerika, blijft Chipotle zijn aanpak verfijnen om de Chipotlane-portfolio te versnellen. Tot op heden heeft Chipotle 12 van zijn bestaande restaurants opnieuw geconfigureerd met de digitale pick-up lane voor bestellingen, waarbij deze locaties een stijging van de verkoop zien naarmate meer klanten dit handige toegangskanaal kiezen.

In augustus schreven wij nog over een proef met veganistische chorizo door Chipotle

Website: Chipotle 

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.