Chipotle test plantaardige Chorizo

20-8-2021

  • Plant-Based Chorizo by Chipotle

Chipotle Mexican Grill (NYSE: CMG) heeft onlangs aangekondigd dat haar nieuwste menu-innovatie, plantaardige Chorizo, wordt getest in Denver en Indianapolis. Plantaardige Chorizo is de eerste nieuwe plantaardige eiwitoptie van het merk sinds het debuut van Sofritas® in 2014.

Chipotle ontwikkelde zijn chorizo-alternatief intern en passeerde bedrijven als Beyond Meat en Impossible, die verschillende deals hebben met andere fastfoodketens voor vleesalternatieven op hun menukaart. We zijn benieuwd of de plantaardige Chorizo beschikbaar komt in al hun restaurants.

Leestijd: 2 minuten

All plant-based, for real

In het afgelopen jaar heeft het culinaire team van Chipotle hard gewerkt aan de ontwikkeling van dit plantaardige Chorizo-recept dat aansluit bij de toonaangevende ‘Food with Integrity’-normen van het merk en een plantaardig eiwit oplevert met alleen echte ingrediënten.

Chipotle’s baanbrekende nieuwe plantaardige Chorizo heeft de diepe rijke smaak van Chorizo en is gemaakt met ingrediënten die op een boerderij zijn geteeld, niet in een laboratorium. Ancho Chili en Chipotle pepers, rijpe tomatenpuree, geplette knoflook, Spaanse gerookte paprika en Extra Vierge Olijfolie worden gecombineerd met natuurlijke eiwitten afkomstig van vers geteelde erwten in dit product. Ze hopen dat hun gasten dol zullen zijn op hun plant-based Chorizo, of het nu vegetarische gasten zijn of gewoon gasten die gewoon meer plantaardige opties aan hun dieet willen toevoegen.

 

Chipotle’s plantaardige chorizo ​​is gecertificeerd veganistisch

Chipotle’s Plant-Based Chorizo ​​is gecertificeerd veganistisch, gemaakt met ingrediënten die je kunt uitspreken en nooit zijn ingevroren. Deze plantaardige optie, met 20 gram eiwit per portie, is vrij van kunstmatige smaak-, kleur- en conserveringsmiddelen en is gemaakt zonder granen, gluten of soja. “Plantaardige levensstijlen zijn steeds populairder geworden en als bedrijf dat al langere tijd leider is  op onze markt, onderzoeken we manieren om meer variatie aan onze fans te bieden”, zegt Chris Brandt, Chief Marketing Officer. “We hebben echte ingrediënten gebruikt om een ​​plantaardig eiwit te creëren met een diepe, rijke Chorizo-smaak waar iedereen van kan genieten.” Bekijk hun video, de tekst gaat hieronder verder.

Chipotle’s Stage-Gate-proces

Voortdurende menu-innovatie blijft een topprioriteit voor Chipotle en het merk maakt gebruik van zijn stage-gate-proces om te luisteren, te testen en te leren van feedback van klanten, en dit te herhalen voordat het beslist over een nationale lanceringsstrategie voor hun plantaardige Chorizo.

Van 2019 tot 2021 hebben vijf Chipotle-menu-items het stage-gate-proces met succes afgerond en zijn ze op nationale schaal uitgerold, dit zijn de Hand-Crafted Quesadilla, Cilantro-Lime Bloemkool Rijst, Carne Asada, Supergreens Salad Mix en Queso Blanco. Het bedrijf introduceerde in juli 2020 ook nieuwe gecertificeerde biologische limonades, Aguas Frescas en thee, van de door boeren opgerichte Tractor Beverage Co., in alle restaurants in de VS.

Website: Chipotle Mexican Grill

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.