Cheeseburger Dumplings | 2019 het jaar van de crossovers?

8-2-2019

  • Cheeseburger DumplingsCheeseburger Dumplings
  • Cheeseburger DumplingsCheeseburger Dumplings

Leonie van Spronsen, leeft en werkt in New York en geniet van nieuwe concepten die zij spot in de horeca. In deze blog pleit zij voor meer crossovers in de horeca en geeft hiervan een voorbeeld, de cheeseburger dumplings bedacht door Mimi Chengs & Emily. Daarnaast vraagt zij zich af waarom horecaondernemers niet eens contact opnemen met vrienden uit de branche om te kijken wat je samen kunt bedenken. Leuke manier om te kijken hoe je meer publiciteit en buzz kunt genereren voor jouw zaak! Ze hoort (en proeft) graag wat jullie bedenken!

Gastvrijheid crossovers | Blog door Leonie van Spronsen

De deeleconomie, start-up incubators, hospitality hybrids.. allemaal buzz words en fenomenen van de afgelopen paar jaar die laten zien dat we steeds meer richting een samenleving gaan waarin we willen samenwerken. Zeker als je in de gedachte houdt dat de koopkracht en het kapitaal van de Millennial generatie steeds groter wordt en het juist deze generatie is die graag wil samenwerken en ergens bij wil horen.

In de gastvrijheidssector hebben we dit natuurlijk al eerder gezien in een mix van horeca en retail, zoals winkels met een eigen koffiezaak en/of restaurant die je tegenwoordig over de hele wereld tegenkomt. Maar dit jaar zou ik willen pleiten om nog een stapje verder te gaan in onze samenwerking; in gastvrijheid crossovers!! Dit kan zo simpel of zo uitgebreid als je wil, maar de voordelen kunnen enorm zijn. Ik zal het uitleggen aan de hand van een geweldig voorbeeld (dat eerlijk gezegd al wel wat ouder is).

Cheeseburger Dumplings | Bedacht door Mimi Chengs & Emily in NYC

Beide horeca ondernemers waren helemaal gek van elkaars gerechten, de meiden van Mimi Chengs kwamen graag burgers & pizza eten bij Emily en andersom kwamen de ondernemers heel graag dumplings eten bij Mimi Chengs. Een aantal jaar geleden realiseerden zij zich dat ze door het delen en combineren van hun recepten, nieuwe populaire gerechten konden creëren. Dus verkochten zij, ieder voor zich, voor een korte tijd Emily Cheeseburger Dumplings (bij MC) & Dumpling Pizza (bij Emily). Toen het nieuwe gerecht op hun menu stond gebruikten ze beide hun marketing kanalen (social media) om deze tijdelijke specials te promoten met de namen van beide bedrijven. Vrijwel onmiddellijk werden de berichten opgepikt en gepromoot op alle belangrijke horeca mediakanalen in New York. De dumplings waren zo ongelooflijk populair dat tot de dag van vandaag de eigenaren van Mimi Chengs berichtjes krijgen om ze weer terug op de kaart te zetten. Heel soms zie ik de dumplings weer tijdelijk op het menu verschijnen. Ik heb deze geproefd en wow, ongelooflijk lekker.

Het hele proces was eigenlijk alleen maar leuk! Samen creatief experimenteren met andere horecaondernemers en vrienden die allemaal ook open stonden voor kruisbestuiving. Promoten via de sociale media kanalen en zo een enorme hoeveelheid publiciteit creëren. Dat zich weer vertaalde in meer omzet. Wat wil je nog meer?

Als je dit leest en ook op zoek bent naar nieuwe manieren om meer publiciteit of buzz te genereren voor jouw zaak, waarom zou je dan niet eens wat vrienden uit de branche bellen en kijken wat je voor elkaar kan betekenen?  Ik zou heel graag horen (en proeven!) wat jullie bedacht hebben.

Website: Mimi Chengs & Emily

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.