Camping at Olof’s | Meesterchef Chris Naylor opent BBQ-restaurant

26-6-2020

  • Chef Crhis Naylor van Camping at Olof's in Amsterdam - credits HBMEO George Maas
  • Camping at Olof's in Amsterdam - credits HBMEO George Maas
  • Camping at Olof's in Amsterdam - credits HBMEO George Maas
  • Camping at Olof's in Amsterdam - credits HBMEO George Maas

In de maanden juli en augustus opent het tijdelijke restaurant Camping at Olof’s zijn deuren in de oudste kapel van Amsterdam: de Sint Olofskapel aan de Zeedijk. Het wordt een barbecue-restaurant onder leiding van chef Chris Naylor van Michelinster-restaurant Vermeer.

Een pop-up staycation-restaurant waarvoor je een kampeerplaats moet boeken! Slapen kan er niet maar wel genieten van de campingsfeer en heerlijk eten.

Camping at Olof’s is een pop-up staycation-restaurant

Het restaurant is een vervolg op Roomservice at Olof’s, het succesvolle pop-up restaurant van vier jaar geleden op dezelfde locatie. Het was het eerste flexitarische restaurant van Nederland. Ook nu vormen verse groenten een belangrijke basis, aangevuld met producten van de barbecue. Het wordt een staycation-restaurant, waar Amsterdammers een paar uur vakantie kunnen vieren. Behalve een restaurant, zijn er verschillende recreatiemogelijkheden in de monumentale kapel die voor de zomer wordt omgebouwd tot kampeerterrein.

Op deze kampeerplaats worden geen verbrande worsten geserveerd

Chris Naylor: ‘Het restaurant heeft de ontspannen sfeer van een camping, maar je hoeft niet bang te zijn voor verbrande worsten en zwarte kip die je zelf moet klaarmaken. Dat doen wij voor je: heerlijke gerechtjes van de BBQ, met de herkenbare smaken van restaurant Vermeer, maar dan voor een toegankelijke prijs.’ Voor 15 euro per persoon boek je een kampeerplaats en krijg je een uitgebreide salade-schotel met mezze-achtige gerechtjes als tabouleh, burrata, hummus. Hierbij kun je van een compacte barbecue-kaart gerechten bestellen, zoals black cod met witte miso, mirin and sake, tonijnsteak met groene kruiden of lamsbout met tarragon ‘boudran’.

Slapen

Anders dan de naam misschien doet vermoeden is het niet mogelijk om te blijven slapen. Amsterdammers kunnen wel een kamer boeken in één van de hotels die meedoen aan de Hotelnacht Summer Staycation. Camping at Olof’s is vanaf 8 juli dagelijks geopend van 16.00 tot 23.00 uur. Reserveren is mogelijk via hun website.  Ook Restaurant Vermeer is in de zomermaanden geopend van dinsdag tot en met zaterdag.

Website: Camping at Olof's

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.