CaliBurger | Proef met bestellen en betalen via gezichtsherkenning

23-1-2018

CaliBurger werkt samen met NEC Corporation of America om ‘zelf bestellende kiosken’ uit te rollen met NeoFace® gezichtsherkenningssoftware. Deze software wordt gebruikt om geregistreerde klanten te identificeren en hun loyaliteitsaccounts en ordervoorkeuren op te halen. De proef met deze kiosk wordt gehouden op de locatie van CaliBurger in Pasadena, waar de Quick Serve Restaurant keten nieuwe technologieën presenteert die worden ontwikkeld door het moederbedrijf de Cali Group. De nieuwe kiosk voor gezichtsherkenning was vorige week te zien op de NRF 2018 (één van grootste retail beurzen ter wereld) in New York.

Gezichtsherkenning

Als klanten tevreden zijn met deze nieuwe vorm van bestellen, zullen de kiosken volgend jaar worden uitgerold naar alle locaties wereldwijd van CaliBurger. Ook zal het platform worden gebruikt om klanten toe te staan met deze techniek, dus met ​​hun gezicht, te betalen in 2018. Zoals te zien is in de demovideo, hebben klanten de mogelijkheid om hun loyaliteitsaccounts onmiddellijk te activeren wanneer ze de kiosken naderen zonder een kaart te tonen of identificerende informatie in te voeren. Het loyaliteitsaccount toont de favoriete bestellingen van een klant, waardoor de klant de bestelling in slechts enkele seconden kan voltooien.

CaliBurger van de Cali Group

“Op het gezicht gebaseerde loyaliteit vermindert de frictie die gepaard gaat met de registratie en het gebruik van het loyaliteitsprogramma aanzienlijk, en het stelt een restaurantketen zoals CaliBurger in staat om een ​​op maat gemaakte, één-op-één interactieve ervaring te bieden in de bestellingskiosk”, aldus John Miller, voorzitter en CEO van Cali Group. “Ons doel voor 2018 is het vervangen van creditcard-swipes door face-based betalingen. Gezichtsherkenning maakt deel uit van onze bredere strategie om het restaurant in staat te stellen dezelfde voordelen en gemakken te bieden als klanten ervaren bij retailers zoals Amazon in de digitale wereld.”

Naast het gebruiken van gezichtsherkenning om de klantervaring in hun restaurants te verbeteren werkt de Cali Group ook op andere vlakken baanbrekend: kunstmatige intelligentie en robotica om keukenapparatuur te automatiseren en het eetgedeelte te bewaken; sociaal gamen voor entertainment in het restaurant en infrastructuur voor zelfrijdende voertuigen om hun maaltijden te bezorgen.

NeoFace® gezichtsherkenningssoftware Door NEC

“De gezichtsherkenningssoftwaretechnologie van NEC wordt als de meest accurate ter wereld beschouwd, waardoor het een ideale tool is voor retailers die hun klanten de best mogelijke klantenservice en gemak willen bieden”, zegt Matt Worley, Vice President, Retail Solutions, NEC Corporation of America.

Inspiratie

We schreven in januari 2017 over een KFC vestiging in Peking die ook gebruik maakte van  gezichtsherkenning software om gasten te helpen met het kiezen van een maaltijd. Dit wordt gedaan op basis van hun humeur, leeftijd en geslacht. De software hiervoor werd gemaakt door zoekmachine Baidu. De software van NEC maakt het werken met gezichtsherkenning een stuk persoonlijker en in vergelijking is de software van KFC meer een gadget.

Website: Caliburger

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.