KFC China | Eten bestellen met behulp van gezichtsherkenning

25-1-2017

Een KFC in het Chinese Peking gebruikt gezichtsherkenning software om gasten te helpen met het kiezen van een maaltijd. Dit wordt gedaan op basis van hun humeur, leeftijd en geslacht. Het apparaatje is gemaakt door zoekmachine Baidu. We zijn benieuwd welke maaltijd die ons zou aanbevelen!

Eten bestellen met behulp van gezichtsherkenning

Het KFC restaurant in Pekings financiële district is het eerste ‘smart restaurant’ in China. In samenwerking met zoekmachine gigant Baidu (ook wel het Chinese Google genoemd) bouweden ze een gezichtsherkenning software. Op basis van je gezicht ziet het apparaat welk geslacht je bent, welke leeftijd je hebt en wat je humeur is. Vervolgens zal het apparaat advies gegeven welke maaltijd je nemen kan en eventueel andere suggesties op het menu.

Qua publiciteit heeft het apparaat al meer dan voldoende opgeleverd maar in de toekomst kan er hierdoor ook zeker efficiënter gewerkt worden. Dit artikel in The Guardian heeft meer informatie hierover.

Website: KFC China

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.