Bubbledogs | Viert het FIFA World Cup met een toernooi voor hotdogs

29-6-2018

  • Tournament for hot dogs / Toernooi voor hotdogsThe FIFA World Cup of hot dogs

Bubbledogs, de gourmet hotdog en Champagne-bar in Fitzrovia London, viert de FIFA World Cup met een toernooi voor hotdogs. Zij organiseren hun eigen hotdogtoernooi geïnspireerd op de teams die in de kwartfinales uitkomen. Mede-oprichtster Sandia Chang gaat acht verschillende hotdogs creëren, geïnspireerd op de nationale smaken van elk team. De hotdogs worden verkocht vanaf 6 juli wanneer de eerste kwartfinale wedstrijden in Rusland worden gespeeld. Ze had al een lekkere Duitse hotdog bedacht…. Maar deze speelt helaas voor Duitsland ook niet meer mee in de hotdog competitie. De Spaanse hotdog klinkt echter ook geweldig, wij zijn benieuwd welke hotdog wint!

FIFA World Cup | Toernooi voor hotdogs

Naarmate de competitie vordert, blijven er steeds minder ‘landen’ hotdogs op het menu want zodra een team is uitgeschakeld verdwijnt de hotdog ook van het menu. Na de finale van de World Cup op zondag 15 juli, zal de zegevierende hotdog de rest van de maand op het menu blijven.

Natuurlijk zijn deze teams nog niet bekend, maar volgens Sandia zijn de beste kanshebbers voor het menu: een Japanse hotdog met teriyaki-noedels, zoete pepers en nori; een hotdog gegarneerd met pittige romesco-saus, geroosterde groene uien en amandelen vertegenwoordigt Spanje en een op Duitsland geïnspireerde hotdog met daarop Bubbledogs ‘eigen curryworstsaus’ en krokante aardappelen (Aiii, die komt sowieso niet op het menu). Als de gastheren de kwartfinales halen, kun je een Russische hotdog verwachten met een laagje gegrilde zuurkool, Russische dressing en gesmolten kaas en voor degenen die durven te dromen (Bubbledogs is gevestigd in Londen) staat er misschien zelfs een Engelse hotdog met zelfgemaakte piccalilly, Britse cheddar en knapperige uitjes op het menu. Uiteraard is Sandia aanwezig om de zorgvuldig geselecteerde bubbles van kleine champagne boeren te serveren, van een glas eigen label Collin-Guillaume Rosé tot de Jean-Marc Sélèque, Extra Brut.

“Toen ik voor het eerst vanuit de Verenigde Staten naar Engeland verhuisde, was ik verbaasd over hoeveel de Britten van voetbal houden, nu begrijp ik volledig waarom het prachtige spel een nationale obsessie is”, aldus Sandia: “Ik kijk er naar uit om het wereldkampioenschap te vieren in ware bubbledogs-stijl en voor Engeland te juichen!” Het wereldkampioenschap hotdogs begint op  vrijdag 6 juli. Wil je ze allemaal proeven, dan moet je er snel heen!

Inspiratie

De gourmet hotdog en Champagne bar Bubbledogs blijft ons inspireren! Vorig jaar met Kerstmis schreven we over hun Santa’s Sauge en in 2016 over de manier waarop zij Valentijnsdag vierden, ze boden hondenbezitters de mogelijkheid om met hun hond te komen dineren.

Website: Bubble dogs

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.