Boco – een nieuwe manier van het toegankelijk maken van de culinaire wereld

19-5-2015

Leonie van Spronsen, woont en werkt in Parijs en heeft recent geluncht bij bistrot boco waar je gerechten geserveerd krijgt van topchefs.

Chefs die geen Michelinsterren meer willen is al langer aan de orde of chefs die hun restaurant sluiten om een gastropub te beginnen, zoals Ron Blaauw. Er zijn ook chefs die vanuit hun Michelin sterrenrestaurant afhaal kip gaan verkopen en welke zichzelf respecterende chef heeft tegenwoordig niet een bistro of tapasbar naast het beroemde restaurant? De voorheen dure, culinaire wereld wordt steeds toegankelijker voor iedereen om te proeven.

Boco van de gebroeders Ferniot

De twee Franse broers Vincent en Simon Ferniot willen dit proces vernieuwen. Boco, is een Frans F&B concept dat is ontstaan in Parijs en 8 bekende en gevierde chefs tezamen brengt voor een fast casual afhaalconcept. Elke dag serveren zij favoriete gerechten van deze 8 chefs, gemaakt naar hun recepten, in mooie glazen (recyclebare) weckpotten. Op de bordjes kun je lezen wie het gerecht heeft bedacht en waarom, en natuurlijk alle biologische ingrediënten.

Boco creëert een culinaire ervaring voor iedereen, een kans voor alle mensen die in de buurt wonen & werken om dagelijks lekkerder te eten en een kijkje in de keuken van bekroonde chefs te nemen. En je kunt natuurlijk elke dag van de week een andere bekroonde chef proberen!

Meer informatie over Boco:

De broers Ferniot hebben anderhalf jaar intensief samengewerkt voor het Boco project helemaal af was. Boco kan worden samengevat in drie ideeën.

1. Bistro Presto – Uitstekende gerechten geserveerd in glazen potten die in de bistro met Parijse accenten kunnen worden genuttigd of worden afgehaald. De gemiddelde prijs van een volledige maaltijd (Voorgerecht, hoofdgerechten en een dessert) is lager dan 15 euro.

2. Sterren in de pot – de creaties van de grootste koks en patissiers. Alle recepten zijn gemaakt door acht van de grootste Franse chef-koks en patissiers. Daarnaast staan ze open voor andere talenten die willen behoren tot ‘la bande à boco‘.

3. Bij boco is het eten organisch, wild of van bekende afkomst. Wat niet eetbaar is, zoals bestek, borden en andere producten, publicaties etc.) is groen, duurzaam of recyclebaar.

Boco heeft 6 vestigingen in Parijs.

De chef-koks zijn:
• Anne-Sophie Pic, Restaurant Pic ***, Valence (Drôme);
• Gilles Goujon, L’Auberge du Vieux Puits ***, Fontjoncouse (Aude)
• Emmanuel Renaut, Flocons de Sel ***, Megève (Haute-Savoie)
• Jean-Michel Lorain, La Côte Saint-Jacques **, Joigny (Yonne)
• Régis Marcon, Restaurant Régis et Jacques Marcon ***, Saint-Bonnet-le-Froid (Haute-Loire)
• Christophe Michalak, Hôtel Le Plaza-Athénée, Parijs (8ème)
• Frédéric Bau, L’École du Grand Chocolat Valrhona & Restaurant Umia, Tain l’Hermitage (Drôme)
• Philippe Conticini, La Pâtisserie des Rêves, Parijs

Website: Boco

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.