L’Avant-Comptoir – een ode aan de Franse keuken

15-5-2015

  • L ´Avant Comptoir 1
  • L´Avant Comptoir 3
  • L´Avant Comptoir 2
  • L ´Avant Comptoir 4

Leonie van Spronsen, woont en werkt in Parijs en heeft recent gegeten bij tapasbar/winebar L’Avant-Comptoir.

“Vorige week had ik het geluk om de ‘tapasbar/winebar’ L’Avant-Comptoir in het 6e arrondissement, in Saint-Germain-des-Prés te bezoeken. Dit is de plek waar chef Yves Camdeborde al een tijd Franse, traditionele gerechten, producten en specialiteiten serveert op een andere, Spaans-tapasachtige manier.

Als je binnenstapt kom je in een kleine ruimte, met een wand prachtige wijnkasten achter de bar en een plafond bezaaid met kaartjes waar de ‘tapas’ op staan met foto, naam en prijs. De bar staat vol met wijnglazen, heerlijk vers brood en zoute boter voor alle gasten. Elk klein gerechtje is tussen de 4 en 10 euro, kan worden gedeeld en moet van worden genoten.
En als ik zeg gerechtjes bedoel ik een citroen dubbeldekker macaron met verse foie gras paté er tussen, een kaasgerechtje bereid als een apple crumble, bloedworst tussen een béarnaise macaron en nog veel meer culinaire schoonheden.
Loopt het water je al in de mond? Stel je daarnaast een prachtige collectie wijnen voor die ze klaar hebben staan om je gerechtjes nog lekkerder te laten smaken.

Tip voor als je in Parijs bent: apero in L’Avant Comptoir

En na keihard genoten te hebben zet je je automatisch schrap voor een behoorlijke rekening (je hebt per slot van rekening foie gras staan eten) maar niets is minder waar, een flinke borrel (of zoals de Fransen zeggen; Apero) met wijn en hapjes is al mogelijk voor 17 euro! Dit is een tent die je niet mag missen in Parijs.

Website: Hotel Relais Saint-Germain

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.