De Blended Burger | Door Green Recycled Organics

17-1-2018

Tijdens de Horecava presenteerde GRO de Blended Burger® aan de horeca. Deze hamburger nieuwe stijl bestaat uit een smakelijke mix van – op koffiedik geteelde – oesterzwammen en kwalitatief Hollands Melkrundvlees. Een gezond, lekker en verantwoord alternatief voor de traditionele burger en weer een initiatief om onze vleesconsumptie langzaam af te bouwen.

Blend is the trend | De Blended Burger

In de Nederlandse foodsector is er groeiende aandacht voor gezonde voeding en verantwoord ondernemen. Daarbij ligt er ook een gezamenlijke uitdaging om de vleesconsumptie terug te brengen om zo mens en milieu te beschermen. Vleesvervangers worden door de Nederlandse consument echter nog niet vaak als smakelijk alternatief ervaren. En daarbij krijgen we onze dagelijks aanbevolen hoeveelheid groenten ook maar met moeite op ons bord. De Blended Burger® van GRO speelt in op deze ontwikkelingen en biedt een smakelijk alternatief. Samen met culinair expert en topchef, Jean Beddington, heeft GRO een recept ontwikkeld voor een vooral lekkere hamburger met plantaardige proteïnen en dierlijke eiwitten. De Blended Burger® bestaat voor 50% uit oesterzwammen en voor de overige 50% uit Hollands Melkrundvlees en kruiden. De burger bevat géén additieven, zoals smaakversterkers en e-nummers. De oesterzwammen zorgen er ook nog eens voor dat deze hamburger aanzienlijk minder calorieën en vet bevat dan een reguliere (rund)vleesburger.

Oesterzwammen | Smaakmaker in de keuken

Oesterzwammen zijn gezond, calorie- en vetarm én rijk aan mineralen, vitaminen en vezels. Bovendien staan ze bekend als ware smaakmakers in de keuken. De vlezige structuur van de ‘zwam’ maakt ze bovendien een geschikt alternatief voor vlees. De oesterzwammen voor de Blended Burger® worden op koffiedik geteeld in Brabant, en de koffiedik wordt verzameld via foodservice en horeca.

Overstap naar plantaardige proteïnen

Jan Willem Bosman Jansen, initiatiefnemer GRO: “We weten al jaren dat de huidige consumptie van dierlijke eiwitten niet houdbaar is voor de toekomst. De overstap naar o.a. plantaardige bronnen is hard nodig. Onze hamburger draagt hieraan bij: het halveert de vleesconsumptie, doet geen afbreuk aan de beleving en smaak van vlees. En maakt de overstap naar het eten van groenten gemakkelijker. Bovendien is de productie van de oesterzwammen een circulair en duurzaam proces. Kortom: de Blended Burger®, is hét verantwoorde alternatief voor mens, dier en milieu”

In 2017 schreven we al over een soortgelijk initiatief: Meat Your Veggies waarin een reststroom ‘champignonsteeltjes’ wordt gecombineerd met vlees van vleesbedrijf Bolscher.

Website: De Blended Burger

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.