Bitter Balzz, een bitterbal met insecten

2-11-2015

Bij BUGZZ maken ze eten met insecten. Hun doel is om de duurzame snack ‘Bitter Balzz’ in productie te brengen en daarom zijn ze een crowdfunding traject begonnen.

Bitter Balzz

BUGZZ gebruikt de traditionele bitterbal om ons, consumenten, laagdrempelig kennis te laten maken met gezondere insecten. BUGZZ creëerde een bitterbal met buffalowormen. Iedere Nederlander heeft wel eens een bitterbal geproefd, waarom zouden ze de Bitter Balzz dan niet uitproberen? Op de evenementen waar BUGZZ te vinden was, waren de Bitter Balzz erg populair. Omdat de insecten verstopt zitten, is het makkelijker om over vooroordelen ten opzichte van insecten heen te stappen.

Waarom insecten?

80% van de wereldbevolking verwerkt al insecten in hun gerechten, ze zijn volgens BUGZZ en hun klanten heel erg lekker en veelzijdig. De laatste jaren horen we steeds vaker over insecten als gezonder en duurzamer alternatief voor vlees. In het kort: insecten nemen veel minder ruimte in beslag, hebben minder voeding en water nodig en produceren veel minder uitstoot in verhouding tot bijvoorbeeld de koe. Ze bevatten ook nog eens enorm veel calcium! Er zijn veel meer initiatieven op gebied van insecten, zo hebben we al een pizza met sprinkhanen gespot maar ook een spread van meelwormen.

Wie zijn BUGZZ?

Anne-Marie en Patrick, de oprichters van BUGGZ hebben verschillende achtergronden, maar hebben een ding in gemeen: Lekker en avontuurlijk koken. BUGZZ is nog maar een half jaar operatief en hebben al mogen staan op onder andere: de NeighbourFood Market, Rollende Keukens, Best Kept Secret, Amsterdam Kookt en het Amsterdam Woods Festival. Voor deze events hebben ze veel verschillende gerechten met insecten gecreëerd en gekeken wat mensen lekker vonden. De met de hand gedraaide Bitter Balzz was duidelijk favoriet. Anne-Marie, Patrick en hun team proberen op een enthousiaste manier, mensen ervan te overtuigen om insecten te proberen als alternatieve voedingsbron.

Website: BUGZZ

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.