Groentepasta met meelwormen

11-12-2014

  • Green Kow

Green Kow is een Belgisch bedrijf dat producten lanceert op basis van insecten (meelwormen). Ze lanceerden onlangs een spread die voor 5% bestaat uit meelwormen.

Groentepasta met meelwormen

Op de vakbeurs van Health Ingredients Europe 2014 presenteerde Green Kow de groentepasta met meelwormen. De groentepasta zit vol met vitaminen, proteïnen en minerale zouten. Dit allemaal door de meelwormen die erin zijn verwerkt. Naast dat de groentepasta een hoge voedingswaarde heeft, is het productieproces efficiënter en minder vervuilend door de kweek van insecten in plaats van het gebruik van bijvoorbeeld kip.

Producten

Green Kow heeft vier producten. Er zijn twee soorten zoute spreads en twee soorten chocopasta. De samenstellingen zijn respectievelijk wortel/meelworm, tomaat/meelworm, donkere chocoladepasta met meelworm en melkchocoladepasta met meelworm. De zoute spreads zijn verkrijgbaar in de Bio winkels in België. De chocoladepasta zal snel volgen. Het recept voor groentepasta met meelworm is gecreëerd door de Belgische tweesterrenchef Sang-Hoon Degeimbre.

Website: Green Kow

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.