Bierproeffestival – Week van het Nederlandse Bier

20-4-2015

  • BierProefFestival
  • BierProefFestival Grote Kerk

In de Grote Kerk in Den Haag is van donderdag 28 mei tot en met zaterdag 30 mei het Nederlands Bierproeffestival. Dit is tevens de aftrap van de ‘Week van het Nederlandse Bier 2015’.

Bierproeffestival

Tijdens het Nederlands Bierproeffestival is een recordaantal van 40 brouwerijen aanwezig om de bezoekers te laten proeven en genieten van meer dan 150 biersoorten. Daarnaast kunnen bezoekers deelnemen aan masterclasses die worden gegeven door ervaren bierkenners. Op 30 mei is de landelijke finale ‘Blind Bier Proeven’.

WeekNLBier app

Alle bieren die tijdens het Bierproeffestival verkrijgbaar zijn, kunnen de bezoekers opzoeken met behulp van de WeekNLBier app. Met de app zijn de bieren ook te beoordelen. Het programma en de activiteiten die tijdens de Week van het Nederlandse Bier plaatsvinden zijn ook geïntegreerd in de app.

De Nederlandse bieren zijn in korte tijd erg populair geworden. In Amsterdam zijn de organisatoren van een ‘klein’ bierfestival op het Mercatorplein (17 mei) overdonderd door het aantal aanmeldingen (inmiddels 20.000). Er zijn al verschillende tap-takeovers geweest in horecaland, waarbij een (kleine) brouwer de taps in beheer heeft voor één avond. Ook de horeca creëert zelf speciaalbier met kleine brouwers, zoals laatst Ciel Bleu in samenwerking met Brouwerij ‘t IJ.

Website: www.weekvanhetnederlandsebier.nl

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.