Ciel Bleu IPA in samenwerking met Brouwerij ‘t IJ

13-4-2015

  • Ciel Bleu I.P.A.

Drie jaar geleden lanceerde tweesterrenrestaurant Ciel Bleu haar eerste IPA (India Pale Ale) in samenwerking met de gerenommeerde Amsterdamse ‘Brouwerij ’t IJ’. Hoewel de intentie een eenmalige actie was, bleek dat gasten er naar bleven vragen.

Ciel Bleu IPA 2.0

De chefs Onno Kokmeijer en Arjan Speelman stonden dus voor de uitdaging om een nieuw gastronomisch bier te brouwen dat zelfs beter moest smaken dan de eerste IPA. Na vele sessies en het proberen van allerlei ingrediënten is gekozen voor kaffir lime als belangrijkste element van het Ciel Bleu IPA 2.0 bier. Deze citrusvrucht staat ook bekend als Djeroek Poeroet en is veel gebruikt in Oosterse gerechten. Het bier is droog gehopt met Waimea en Citra hop, hierdoor heeft het een bloemig, frisbitter karakter.

Ideale food pairing en serveren

In restaurant Ciel Bleu komt het bier in een wijnglas en heeft een temperatuur van 10 tot 12 graden. Gerechten met voornamelijk frisse elementen, zoals citrus gecombineerd met zoete elementen passen het best bij de Ciel Bleu IPA. Net als iedere IPA smaakt het bier het beste binnen enkele maanden na productie. Het bier is verkrijgbaar in het Ciel Bleu restaurant en enkele bierspeciaalzaken. Uiteraard is het bier ook verkrijgbaar bij Brouwerij ’t IJ zelf. Deze brouwerij met proeflokaal is trouwens zeker een bezoekje waard!

Bron: Newsletter Hotel Okura

Website: www.okura.nl/nl/culinair/ciel-bleu/

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.